Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Βράβευση του ΣΕΒΕ ως «Κορυφαίου Φορέα Υποβοήθησης Εξαγωγών 2013»

Την Παρασκευή15 Νοεμβρίου 2013, στο πλαίσιο του Συνεδρίου Exports Money Conference 2013, που διοργάνωσε η Ethos Media S.A. σε συνεργασία με την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών στο Ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso στο
Καβούρι, πραγματοποιήθηκε και η απονομή των βραβείων Exports Ecosystem Awards 2013.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), κ.Δημήτρης Λακασάς, είχε την χαρά και την τιμή να παραλάβει από την Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών κα. Μαγδαληνή Καρακόλη για λογαριασμό του ΣΕΒΕ το βραβείο του «Κορυφαίου Φορέα Εξωστρέφειας 2013». Η διάκριση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον ίδιο τον οργανισμό και τους ανθρώπους του, οι οποίοι από την ίδρυση του ΣΕΒΕ το 1975, με συνέπεια και εργατικότητα υποστηρίζουν την προσπάθεια διεθνοποίησης των ελληνικών επιχειρήσεων και προωθούν την εθνική εξωστρέφεια.

Ο ΣΕΒΕ αποτελεί σήμερα έναν από τους μεγαλύτερους και πιο σύγχρονουςσυνδέσμους επιχειρήσεων με διεθνή δραστηριότητα στην Ελλάδα. Σήμερα, αριθμεί  πάνω από 500 επιχειρήσεις – μέλη, από όλη την Ελληνική επικράτεια, καθώς και από ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, τόσο από τηνεξωστρέφεια  και τη βιομηχανία, όσο και από τις υπηρεσίες.

Εδώ και 38 χρόνια, κεντρικοί στόχοι του ΣΕΒΕ είναι η εξωστρέφεια, η  στήριξη των μελών του στην ανάπτυξη των διεθνών δραστηριοτήτων τους, η προώθηση και υποστήριξη των ελληνικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές, καθώς και η προώθηση και υποστήριξη της διεθνούς συνεργασίας μεταξύ Ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων.

Ο κ. Λακασάς, κατά την παραλαβή του βραβείου αναφέρθηκε στη διαχρονική συμβολή του ΣΕΒΕ στην εξωστρέφεια της χώρας και τόνισε ότι η συγκεκριμένη διάκριση ανήκει σε όλες τις έως τώρα διοικήσεις του ΣΕΒΕ,στα μέλη της Διοίκησης καθώς και στα οργανικά στελέχη του ΣΕΒΕ, τα οποία με την ποιοτική και μεθοδική εργασία τους, συνέβαλαν στην καταξίωση και αναγνώριση του ΣΕΒΕ ως Κορυφαίου Φορέα Εξωστρέφειας 2013.  Ο κ. Λακασάς επίσης δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό να επανακτήσουμε τηνκλονισμένη αξιοπιστία και αυτοεκτίμηση ως λαός  και αυτό μπορεί να συμβεί με την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την εφαρμογήτου οικονομικού μοντέλου του ΣΕΒΕ Παράγω και Εξάγω, ώστε το έτος2020 το ΑΕΠ της χώρας να προέρχεται κατά 50% από το σύνολο τηςεξωστρέφειας και της καινοτομίας και η ανεργία να συγκλίνει με τονΕυρωπαϊκό μέσο όρο δηλ. στο 12% από 28% που είναι σήμερα».