Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Πρόγραμμα δωρεάν διανομή τροφίμων 2014 με τριπλάσιες ποσότητες

Πρόγραμμα δωρεάν διανομή τροφίμων 2014 με τριπλάσιες ποσότητες 

Ξεκίνησε σήμερα και επίσημα - και θα διαρκέσει μέχρι το τέλους του 2013 - η δωρεάν διανομή τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και στη Θεσσαλονίκη και ο υπουργός Αγροτικής
Ανάπτυξης στο πλαίσιο της επίσημης έναρξης του προγράμματος ανακοίνωσε ότι με την νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 οι ποσότητες των δωρεάν τροφίμων τριπλασιάζονται .

Το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είναι συνολικού προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ, και αφορά 1 εκατ. δικαιούχους σε όλη την Ελλάδα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων, όπως υπογράμμισε ο κ. Τσαυτάρης, στη νέα περίοδο θα πραγματοποιηθεί με κονδύλι τριπλασιασμένο σε ευρωπαϊκή κλίμακα. "Πιστεύω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να το επεκτείνουμε σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες" εκτίμησε ο υπουργός. 


Η διανομή δωρεάν τροφίμων που πραγματοποιεί το υπουργείο είναι μια μεγάλη προσπάθεια που γίνεται σε συνεργασία με ένα σημαντικό κοινωνικό δίκτυο, δηλαδή με κοινωνικούς εταίρους, που στη χώρα μας είναι περίπου 800 και "τους ευχαριστώ για την προσπάθειά τους", σημείωσε.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσαυτάρης εξήγησε ότι "όλη η λίστα των δικαιούχων πάει στο υπουργείο Οικονομίας και ελέγχεται από το πρόγραμμα Taxisnet, ώστε να αποφευχθούν οι περιπτώσεις 'μαϊμού'". 
Τα τρόφιμα που μοιράζονται είναι μακαρόνια, κασέρι και γραβιέρα και εντός των ημερών ξεκινά η διάθεση ελαιολάδου και φέτας. 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον υπουργό, γίνεται προσπάθεια να ξεκινήσει και η διανομή φρέσκων φρούτων και γάλακτος στα σχολεία της χώρας και, όπως είπε, "την άλλη εβδομάδα θα πάει γάλα στα σχολεία της Ελευσίνας". 

Υπογράμμισε ότι στα σχέδια του υπουργείου είναι να "προωθήσουμε και το γιαούρτι στα ελληνικά σχολεία, ώστε να μάθουν τα παιδιά να τρώνε με υγιεινό τρόπο από τις νεαρές ηλικίες και έτσι να αντιμετωπιστεί και η παιδική παχυσαρκία"

www.dikaiologitika.gr