Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Ομπάμα μετά τη συνάντηση με Σαμαρά: "Δεν μπορεί η μόνη λύση να είναι η λιτότητα"

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Ομπάμα-Σαμαρά στον Λευκό Οίκο. Τι δήλωσαν οι δύο ηγέτες. Σαφές μήνυμα Ομπάμα στη Γερμανία. Συνεχής ενημέρωση μέσω της Live Blogging πλατφόρμας του NEWS 247

To βίντεο με τις δηλώσεις Ομπάμα-Σαμαρά
23:28
Όπως δήλωσαν οι δύο ηγέτες, συζητήθηκε και το θέμα των υδρογονανθράκων
23:23
Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε εκτενή αναφορά στην ανεργία και κυρίως στην ανεργία των νέων και επεσήμανε τη σημασία της συνεργασίας με τις ΗΠΑ
23:19
Δύο πράγματα μπορούμε να κρατήσουμε από τη συνάντηση Ομπάμα-Σαμαρά. Το πρώτο είναι το μήνυμα Ομπάμα ότι δεν είναι μοναδική επιλογή η λιτότητα. Πρόκειται για σαφές μήνυμα στη Γερμανία.

Το δεύτερο, είναι ότι ο κ. Ομπάμα έδωσε έμφαση στη θέση και το ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή
23:17
Ολοκληρώθηκαν και οι δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά και του Μπαράκ Ομπάμα
23:16

Σαμαράς: "Θα κάνουμε ότι μπορούμε και στα πλαίσια της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, ώστε να προωθήσουμε την εμπορική συνεργασία με τις ΗΠΑ"

23:14

Σαμαρά: "Υπάρχουν και προβλήματα που έχουν να κάνουν με την παράνομη μετανάστευση και τον πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία"

23:13

Σαμαράς: "Όταν η Ελλάδα τα καταφέρει, θα έχουμε να κάνουμε με ένα ευρωπαϊκό Success Story"

23:13

Σαμαρά: "Οι θυσίες που κάνει ο ελληνικός λαός είναι μεγάλες, αλλά δεν θα πάνε χαμένες, γιατί προσπαθούμε να εστιάσουμε στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Είναι σημαντικό να δώσουμε έμφαση στην ανάπτυξη"

23:12

Σαμαράς: "Οι λαοί μας είναι κάτι παραπάνω από σύμμαχοι. Υποστηρίζουν τις ίδιες αξίες"

23:12

Ομπάμα: "Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα, στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει"

23:11

Ομπάμα: "Η Ελλάδα μπορεί να παίξει σταθεροποιητικό ρόλο σε Βαλκάνια και Μέση Ανατολή. Υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία αυτή τη στιγμή, να επιλυθούν συγκρούσεις δεκαετιών στην περιοχή. Είναι ελπιδοφόρα τα μηνύματα, που έρχονται από την ελληνική και τουρκική κοινότητα"

23:10

Ομπάμα: "Η Ελλάδα έχει βοηθήσει πολύ στην αντιμετώπιση τρομοκρατικών απειλών"

23:10
Το μήνυμα προς τη Μέρκελ στάθηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα
23:09

Ομπάμα: "Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. Δεν μπορούμε βλέποντας τις προκλήσεις να βλέπουμε τη λιτότητα ως τη μόνη προοπτική εξόδου"

23:08

Ομπάμα σε Σαμαρά: "Γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα περνά μεγάλες προκλήσεις και μέχρι τώρα η ελληνική κυβέρνηση έχει πάρει θαρραλέες αποφάσεις για να αναμορφώσει την οικονομία"

23:07
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά-Ομπάμα
22:53
Σε λίγα λεπτά ολοκληρώνεται η συνάντηση Σαμαρά-Ομπάμα. Μείνετε συντονισμένοι!  
22:40
Σε εξέλιξη εδώ και περίπου 40 λεπτά η συνάντηση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, στον Λευκό Οίκο. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

NEWS 247