Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας επισκέφθηκε αντιπροσωπεία εργαζομένων του ΟΑΕΕ Κατερίνης

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ
 Την πλήρη αντίθεσή της σε  απολύσεις και  οριζόντια μέτρα εξέφρασε η Σοφία Μαυρίδου

Την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, επισκέφθηκαν εκπρόσωποι εργαζομένων του Ο.Α.Ε.Ε. Κατερίνης, στο γραφείο της στην έδρα
της Π.Ε.Πιερίας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο κ. Μπάμπης Αθανασιάδης, ο κ. Γιώργος Κυριακίδης και ο κ. Νικόλαος Τοπαλίδης, οι οποίοι ενημέρωσαν την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τα σχέδια της κυβέρνησης,  που βάζει  στο στόχαστρο αυτή τη φορά  τα ασφαλιστικά ταμεία ενώ της επέδωσαν και σχετικό υπόμνημα.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους μετά και τις τελευταίες εξελίξεις που προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που αφορούν τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων ασφαλιστικών ταμείων και οργανισμών.

Άλλωστε, χαρακτηρίζουν αυταρχικές, αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές τις εν λόγω αποφάσεις,  αξιώνουν την απόσυρσή τους και διαμηνύουν ότι δεν θα επιτρέψουν τη διάλυση του οργανισμού, όπως και  καμία απόλυση και  διαθεσιμότητα.

Παράλληλα, περιέγραψαν το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον στο οποίο έχουν περιέλθει κάνοντας λόγο μέσα από το υπόμνημά τους  «για νόμους που τσακίζουν μισθούς και συντάξεις,  ισοπεδώνουν τη ζωή μας και σπέρνουν φτώχεια. Μείωσαν δραματικά τα εφάπαξ βοηθήματα, έκαναν υπέρογκες αυξήσεις στη ΔΕΗ, εμπορευματοποιούν με τις ιδιωτικοποιήσεις υγεία, παιδεία και πρόνοια, ετοιμάζουν νέα χαράτσια, παρατείνουν τα  υπάρχοντα  και ξεπουλάνε τη Δημόσια περιουσία».

Την ίδια ώρα,  θεωρούν τους εαυτούς τους θύματα αυτής  της πολιτικής και όπως τονίζουν χαρακτηριστικά,  δέχονται απροκάλυπτα και προκλητικά σκληρή επίθεση με τις 600 οριζόντιες διαθεσιμότητες- απολύσεις σε πρώτη φάση και άλλες 600 το Σεπτέμβριο.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κατανόησε τις ανησυχίες τους για το εργασιακό τους μέλλον και εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή της σε  απολύσεις και  οριζόντια μέτρα, που το μόνο που μπορούν να αποφέρουν  -όπως είπε- είναι αύξηση της ανεργίας,  υποστελέχωση των υπηρεσιών και ελλιπής  εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων  επαγγελματιών.

Η  Σοφία Μαυρίδου  υπογράμμισε την ανάγκη αναδιαμόρφωσης του δημόσιου τομέα με γνώμονα την ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες και  την εξυπηρέτηση του πολίτη μέσα από την αντικειμενική αξιολόγηση και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.