Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ συμμετείχαν στο Φεστιβάλ OLYMPOLIS

 Το Σάββατο 3 Αυγούστου στα πλαίσια του φεστιβάλ Olympolis 10 μαθητές των εκπαιδευτηρίων ΠΛΑΤΩΝ απήγγειλαν ποιήματα που έγραψαν μόνοι τους με θέμα τον Όλυμπο. Ο υπεύθυνος για
τη διοργάνωση του φεστιβάλ Παπαναστασίου Αναστάσιος ενημέρωσε τη φιλόλογο του σχολείου Παπαδοπούλου Σοφία η οποία ανέλαβε την πρωτοβουλία να προετοιμάσει κατάλληλα τους μαθητές. Οι μαθητές συνέλεξαν υλικό και πληροφορίες σχετικές με τον Όλυμπο και ύστερα από συζητήσεις εργάστηκαν με μεγάλη προθυμία. Συναντήθηκαν αρκετές φορές στο χώρο του σχολείου μέχρι που κατέληξαν στο ποίημα που ο καθένας έγραψε. Πολλά απ’ αυτά προκάλεσαν συγκίνηση στο κοινό, αλλά ήταν ιδιαίτερα χαριτωμένα κι άλλα δημιούργησαν γόνιμο προβληματισμό… Αναμφισβήτητα τα παιδιά απέδειξαν το ταλέντο και τη δημιουργικότητα τους.
Η εμπειρία που αποκόμισαν είναι σπουδαία ενώ παράλληλα κέρδισαν τις εντυπώσεις του κοινού αποδεικνύοντας ότι η τέχνη ως εργαλείο λειτουργεί δημιουργικά και ενεργητικά.Οι μαθητές που έλαβαν μέρος στο φεστιβάλ καθώς και οι τίτλοι τους είναι οι εξής:
Θεοδωρίδου Νατάσα : «Λάμψη, γαλήνη, τόσο φως»
Χαραλαμπίδου Χριστίνα: «Στων θεών τους θρόνους»
Ζηκιροπούλου Κατερίνα: «Μύτικας»
Κουλούμογλου Μαρία: «Εκεί ψηλά στον Όλυμπο»
Κουλούμογλου Όλγα: «Όλες του κόσμου οι ομορφιές»
Καπέτη Έφη: «Όλυμπος»
Σιανίδης Γιώργος: «Κατοικία θεών»
Παπαδόπουλος Ορφέας: «Όλυμπος, η ζωή μας όλη»
Χαρτοματζίδου: «Μια ιστορία»
Ζήκα Παντελίνα: «Σε βλέπω… κι όντως απορώ»
          Να τονιστεί ότι στα πλαίσια του φεστιβάλ Olympolis, το οποίο διήρκεσε 4 ημέρες διεξήχθησαν πολλές εκδηλώσεις όπως εκθέσεις φωτογραφίας, γλυπτικής , χαρακτικής αλλά και παρουσιάσεις βιβλίων , ντοκιμαντέρ κ.ά.