Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013

Διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών

Μέχρι τις 10 Αυγούστου θα έχει οριστικοποιηθεί η λίστα των εκπαιδευτικών των υπό κατάργηση 50 ειδικοτήτων της τεχνικής εκπαίδευσης, αναφέρουν πηγές του υπουργείου
Παιδείας - Θα τους επαναπροσλάβουμε όλους, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα από πηγές του υπουργείου παιδείας, οι καθηγητές που τίθενται σε διαθεσιμότητα πρόκειται να καλύψουν τα κενά είτε σε διοικητικές θέσεις -ποσοστό 40%-, σύμφωνα και με τις νομοθετικές τροποποιήσεις του άρθρου 82 του πολυνομοσχεδίου, είτε ως ωρομίσθιοι καθηγητές στα δημόσια ΙΕΚ, τα οποία αναβαθμίζονται μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το τεχνικό λύκειο. 

Το εναπομείναν 60%, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, θα στελεχώσει τον τομέα της Υγείας καλύπτοντας τα κενά που υπάρχουν σε νοσοκομεία και διοικητικές θέσεις.


ΣΥΡΙΖΑ: Θα τους πάρουμε πίσω 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αναγνωρίσει αυτές τις παράνομες και αντισυνταγματικές ενέργειες και θα τις ακυρώσει στην πράξη» αναφέρεται σε ανακοίνωση για τη διαθεσιμότητα, από σήμερα, 2.000 εκπαιδευτικών τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Επίσης, σημειώνεται ότι «όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι απαραίτητοι για την μεγάλη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση της Αριστεράς» και γι' αυτό το λόγο «θα επαναπροσληφθούν».


http://www.rthess.gr/