Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Δώσε θάρρος στο χωριάτη... "Μονιμοποιούν την έκτακτη εισφορά"

Για επιπλέον δύο χρόνια θα ισχύει το δυσβάστακτο μέτρο της εισφοράς αλληλεγγύης, σύμφωνα με τα σχέδια του Υπουργείου Οικονομικών.
Την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι ανέμεναν την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στα
εισοδήματα από το 2014, αυτή θα συνεχίσει να εφαρμόζεται έως το 2016 και θα κυμαίνεται από 1% έως 4%, έως ότου συζητηθεί εκ νέου.

Παραμένει η εισφορά αλληλεγγύης-αλλάζει ο φόρος ακινήτων 

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, θα παρουσιάσει την πρότασή του για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, ενώ την επομένη συνεδριάζουν οι εκπρόσωποι της τρικομματικής κυβέρνησης.

Στο μεταξύ, την ίδια ημέρα καταφθάνουν στην Αθήνα και τα στελέχη της τρόικας προκειμένου να πραγματοποιήσουν τον τακτικό τριμηνιαίο έλεγχο της οικονομίας. 

Η πρόταση του Γιάννη Στουρνάρα αναμένεται να περιλαμβάνει εναλλακτικά σενάρια για τη φορολόγηση όχι μόνο των αγροτεμαχίων, αλλά και του συνόλου της ακίνητης περιουσίας.

Το «στοίχημα» είναι τα ετήσια έσοδα να φτάσουν τα 3,1 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ με τα σενάρια που υπάρχουν μέχρι σήμερα φαίνεται ότι αποκλείεται η φορολόγηση των κατ' επάγγελμα αγροτών.

Αυτό το σενάριο οδηγεί σε δημοσιονομικό "κενό" της τάξεως των 200 -300 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο εκτιμάται ότι μπορεί να καλυφθεί από τη φορολόγηση αυθαιρέτων που δεν έχουν δηλωθεί.

Τι προβλέπει η ειδική εισφορά;

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

zougla.gr