Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις του 14ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης στα πλαίσια του προγράμματος Comenius

Κατερίνη 22-26 Μαΐου 2013
  Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις του 14ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης στα πλαίσια του προγράμματος Comenius με τη συνάντηση και τη συμμετοχή των ξένων αντιπροσωπειών του Ηνωμένου Βασιλείου, της
Δημοκρατίας της Τσεχίας, της Πολωνίας και της Τουρκίας. Αυτό το υπέροχο ταξίδι – οδοιπορικό για τις ξένες αποστολές στην πανέμορφη Πιερία και την πόλη μας την Κατερίνη, ξεκίνησε την Τετάρτη 22-5-2013 με την άφιξή τους στο αεροδρόμιο Μακεδονία Θεσσαλονίκης και την τακτοποίησή τους στο ξενοδοχείοMediterranean Princess στην Παραλία Κατερίνης. 





Την πρώτη βραδιά έγινε η συνάντηση του υποδιευθυντή και υπεύθυνου-δασκάλου του προγράμματος κ. Τσακιρίδη Κων/νου και μελών της παιδαγωγικής ομάδας του Σχολείου μας με τα μέλη των ξένων χωρών για το καλωσόρισμα και την ενημέρωσή τους, όσον αφορά τις συναντήσεις και το πρόγραμμα των επόμενων ημερών έως τη λήξη. Τη δεύτερη μέρα Πέμπτη 23-5-2013 οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των ξένων αποστολών επισκέφτηκαν το Σχολείο μας και δέχτηκαν την πιο συγκινητική και ένθερμη υποδοχή εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων. Ξεναγήθηκαν στο Σχολείο μας, στα γραφεία και σε κάθε τάξη και συζήτησαν μαζί με το Δ/ντή κ. Τόνα Σωτήριο, τους δασκάλους και τους μαθητές μας για το εκπαιδευτικό μας σύστημα, το ωρολόγιο πρόγραμμα, το πρόγραμμα σπουδών, τις εξωσχολικές δραστηριότητες, ταproject και το Ολοήμερο Σχολείο. Τους άρεσε η νέα μορφή του Σχολείου μας μετά την αποπεράτωση των εργασιών του βαψίματος και των παιδικών ζωγραφιών στο ισόγειο του κτιρίου. Σε ένδειξη φιλίας και συνεργασίας προς τις χώρες φυτέψαμε έξω από το σχολείο μία ελιά, κίνηση που τους εντυπωσίασε και έκανε το γύρο του κόσμου μέσω διαδικτύου. Στη συνέχεια έγινε η προγραμματισμένη συνάντησή τους στο Δημαρχείο με τον αντιδήμαρχο και αναπληρωτή – δημάρχου κ. Τάσο Παπαζήση που τους καλωσόρισε και τους ευχήθηκε μεταξύ άλλων καλή διαμονή και καλά αποτελέσματα στο πλαίσιο του προγράμματος. Η δεύτερη ημέρα έκλεισε με την εντυπωσιακή εκδήλωση του Σχολείου μας στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης και τις εορταστικές εκδηλώσεις στον Κορινό με μουσικοχορευτικά, παραδοσιακά εδέσματα και πολύ κέφι. Η τρίτη ημέρα Παρασκευή 24-5-2013 περιλάμβανε επίσκεψη στο ΚΠΕ Ολύμπου και τον Παλιό Παντελεήμονα των εκπαιδευτικών και μαθητών των ξένων αντιπροσωπειών και της ελληνικής αποστολής, με ενημέρωση για τα περιβαλλοντικά ζητήματα από την υπεύθυνη του ΚΠΕ και μια υπέροχη βόλτα στο δάσος μελετώντας και φωτογραφίζοντας αρωματικά φυτά και τη χλωρίδα του τόπου μας. Το πρόγραμμα της ημέρας ολοκληρώθηκε με φαγητό, άφθονο κρασί και τις εορταστικές εκδηλώσεις στην πλατεία του Παλιού Παντελεήμονα με τη συμμετοχή του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου και τη μουσική ορχήστρα συναδέλφων εκπαιδευτικών της Κατερίνης. Την τέταρτη ημέρα Σάββατο 25-5-2013 οι ξένες αντιπροσωπείες και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας οργάνωσαν επίσκεψη και ξενάγηση στη Βεργίνα και τη Θεσσαλονίκη, στο Λευκό Πύργο, στα μνημεία του κέντρου, την παραλία και τα λαδάδικα. Το βράδυ του Σαββάτου έγινε η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση όλων των αποστολών με χορό και πολύ κέφι στην ακροθαλασσιά στο club ΄΄ΟΜΙΛΟΣ΄΄ στην Παραλία Κατερίνης. Την Κυριακή 25-5-2013 έγινε η αναχώρηση των αποστολών προς τους προορισμούς τους μέσα σε ένα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα και με την υπόσχεση και τις καλύτερες ευχές για την επόμενη συνάντησή μας στην Τουρκία τον Οκτώβριο του 2013.
Θα θέλαμε τέλος να ευχαριστήσουμε το Δήμο Κατερίνης και ιδιαίτερα το Δήμαρχο Σάββα Χιονίδη για την άψογη συνεργασία και την αρωγή του στα θέματα του Σχολείου μας, τους αντιδημάρχους κ.κ. Τάσο Παπαζήση και Νικόλαο Παπαζιώγα, τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε κ. Γεώργιο Ίτσιο, τον Πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού Δήμου Κατερίνης κ. Μάκη Παπαδημητρίου, φορείς, διευθυντές σχολείων, τους εκπαιδευτικούς μας, το Σύλλογο Γονέων, τους εθελοντές που διέθεσαν τον πολύτιμο χρόνο τους στην όλη διαδικασία και ιδιαίτερα τους μαθητές μας που δούλεψαν πολύ σκληρά με τους δασκάλους τους, για να έχουμε τα επιθυμητά θετικά αποτελέσματα του προγράμματοςComenius.
Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού Σχολείου ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς:
  • Το Βουλευτή Πιερίας κ. Κουκοδήμο Κων/νο
  • Την Τράπεζα EUROBANK, κατάστημα Κασσάνδρου
  • Τον Οργανισμό Πολιτισμού Δήμου Κατερίνης
  • Τα Οπτικά Παπανικολάου Χρήστος
  • Την Εταιρεία Πιερική Ζύμη
  • Την Εταιρεία Κωνσταντόπουλος Α.Ε.