Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Ευνοϊκή ρύθμιση δανείων για τρίτεκνους πολυτέκνους αναπήρους ανέργους

Ευνοϊκότερη αντιμετώπιση θα έχουν άνεργοι, τρίτεκνοι και ανάπηροι με τη ρύθμιση για τα ενυπόθηκα δάνεια που κατατίθεται εντός των ημερών στη Βουλή. Από την ρύθμιση μπορούν να επωφεληθούν και όσοι έχουν καθυστερήσει δόση
έως και 2 μήνες.

Άνεργοι, άτομα με ειδικές ανάγκες, πολύτεκνοι και φτωχά νοικοκυριά ευνοούνται περισσότερο με την ρύθμιση για τα ενυπόθηκα δάνεια.
Για τις ευπαθείς ομάδες στο νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί έως τις 20 Ιουνίου η αντικειμενική αξία της πρώτης κατοικίας πρέπει να είναι έως 200.000 ευρώ, το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ και η συνολική ακίνητη περιουσία να μην ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.

Παράλληλα απαλλάσσονται για 6 μήνες από την πληρωμή δόσεων και τόκων ευαίσθητες κατηγορίες οφειλετών όπως οι άνεργοι χωρίς εισόδημα ή μόνο με επίδομα ανεργίας. Το ποσό του κεφαλαίου που δεν καταβάλλει για έξι μήνες κεφαλαιοποιείται και αποπληρώνεται μετά τους 48 μήνες.

Για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες οι καταθέσεις του οφειλέτη δεν πρέπει να υπερβαίνουν ευρώ και τις 15.000 ευρώ και το ανεξόφλητο υπόλοιπο δεν πρέπει να είναι πάνω από τις 150.000 ευρώ.

Δικαίωμα στην ρύθμιση για την χαμηλή καταβολή δόσεων έχουν και οι δανειολήπτες, για τους οποίους η τράπεζα δεν έχει καταγγείλει τη σύμβαση δηλαδή ακόμη κι εκείνοι που καθυστερούν μέχρι δύο μήνες τις μηνιαίες δόσεις.
Σχετικές ειδήσεις: