Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Υποβολή ερώτησης σχετικά με τις δαπάνες μετακίνησης και προμήθειας φαρμάκων για τους νεφροπαθείς, που υποβάλλονται σε αιμοκαθάρσεις.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Πολιτικό γραφείο Άννας Μάνης – Παπαδημητρίου
Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου
Βουλευτής  Πιερίας Νέας Δημοκρατίας.

Υποβολή ερώτησης σχετικά με τις δαπάνες μετακίνησης και προμήθειας φαρμάκων για τους νεφροπαθείς, που υποβάλλονται σε αιμοκαθάρσεις.

Η κ. Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου υπέβαλε ερώτηση προς τον  Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο,   σχετικά με την έγκαιρη καταβολή των δαπανών  μετακίνησης και προμήθειας φαρμάκων για τους νεφροπαθείς, που υποβάλλονται σε αιμοκαθάρσεις.
 Συγκεκριμένα αναφέρει:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον  Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο

Αθήνα, 19-06-2013

ΘΕΜΑ: «Δαπάνες μετακίνησης και προμήθειας φαρμάκων για τους νεφροπαθείς, που υποβάλλονται σε αιμοκαθάρσεις».        
         
            Η ευαίσθητη ομάδα των νεφροπαθών που υποβάλλονται σε αιμοκαθάρσεις, δυσκολεύεται πλέον  να ανταποκριθεί στα έξοδα που απαιτούνται για τις μετακινήσεις (της κάλυψης δηλαδή της μεταφοράς τους από και προς το νοσοκομείο όπου πραγματοποιείται η αιμοκάθαρση, κυρίως όσων κατοικούν σε απομακρυσμένα χωριά), καθώς και για την προμήθεια της φαρμακευτικής αγωγής που απαιτείται τόσο για την αιμοκάθαρση στο νοσοκομείο, όσο και εκείνης που χορηγείται για την κατ’ οίκον θεραπεία.
Δεδομένου ότι παρατηρείται ιδιαίτερα μεγάλη καθυστέρηση καταβολής των οδοιπορικών εξόδων (διάρκειας έως και 7 μηνών) , όσο και στην προμήθεια των απαιτούμενων για τη θεραπεία τους φαρμάκων, ακόμα και των συνταγών που εκτελούνται από τον  ΕΟΠΥΥ. 
          Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
  1. Με ποια μέτρα το Υπουργείο θα συνδράμει στην απρόσκοπτη προμήθεια προς τους ασθενείς των απαιτούμενων για τη θεραπεία φαρμακευτικών σκευασμάτων;
  2. Ποιος είναι ο σχεδιασμός  του Υπουργείου για την έγκαιρη και χωρίς καθυστέρηση καταβολή στους νεφροπαθείς των απαιτούμενων για τη μετακίνησή τους οδοιπορικών εξόδων;
Η Ερωτώσα Βουλευτής

Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου
Βουλευτής Πιερίας

Νέας Δημοκρατίας