Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Η κεντρική Πλατεία Ελευθερίας αποτελεί την εικόνα μιας κακόγουστης και μη σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Βασίλη Νουλέζα
ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ Β.ΝΟΥΛΕΖΑ
Έλλειψη καλαισθησίας και στοιχειώδους πολιτισμού στον Δήμο Κατερίνης.Η μάλλον τριτοκοσμική εικόνα της κεντρικής Πλατείας Ελευθερίας είναι η
χειρότερη πού θα μπορούσε να αντικρύσει ένας επισκέπτης, απουσιάζει το πράσινο, η προσπελασιμότητα μηδενική, η καλαισθησία ανύπαρκτη όπως και η φροντίδα συντήρησης αλλά και η καθαριότητα απουσιάζουν. Δεν υπάρχουν στο εσωτερικό της ημικατεστραμένης Πλατείας παγκάκια να αναπαυτεί κανείς, δένδρα, κυριαρχεί το τσιμέντο παντού και οι ρυπογόνοι κάδοι απορριμμάτων που μαζί με τα δεκάδες δίκυκλα συνθέτουν μία μάλλον αποκρουστική εικόνα. Αυτά δείχνουν έλλειψη σεβασμού στον φορολογούμενο δημότη πού όμως δεν εξανίσταται, δεν διαμαρτύρεται.
Κανείς πλέον δεν αντιδρά αν και δυσανασχετούν με την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση, έχουν συμβιβαστεί με την αθλία αυτή πραγματικότητα, τα σκουπίδια , τα βρώμικα νερά που καθαρίζονται πλημμελώς και οι αδέσποτοι σκύλοι αποτελούν το ντεκόρ της σύγχρονης κατ ευφημισμόν αυτής πόλης που κάθε χρόνο χειροτερεύει δυστυχώς. Αυτή η Πλατεία χρειάζεται ολοκληρωτικό ξήλωμα ,ισοπέδωση, φτιάξιμο από την αρχή με φαντασία, με πιο φουτουριστική διάθεση, πιο σύγχρονη αντίληψη, ώστε να είναι λειτουργική, προσβάλλει ευθέως τον πολιτισμό μας, αποτελεί ντροπή για έναν τουριστικό Νομό που υποδέχεται τουρίστες. Η ΑΚΑΛΑΙΣΘΗΣΊΑ ΕΠΕΚΤΕΊΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΌΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΟΠΟΥ ΚΆΘΕ ΛΟΓΉΣ ΤΡΟΧΟΦΟΡΑ ΚΑΙ ΟΧΉΜΑΤΑ ΑΝΕΞΈΛΕΓΚΤΑ ΕΙΣΒΆΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΆΔΕΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥΣ, όμως οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας περιφρουρούν την Κεντρική Πλατεία και την Ειρήνης αποκλειστικά, εκδίδοντας βεβαιωτικές πράξεις παραβάσεων Κ.Ο.Κ. αντί να εποπτεύουν την ομαλή λειτουργία των πεζότοπων που προορίζονται για τους ανθρώπους. αυτό το οξύμωρο συμβαίνει σε αυτήν την καθόλου σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, και όλοι είναι απολύτως ικανοποιημένοι, εφησυχασμένοι, όπως και με την κατάληψη κάθε χώρου στάσης η στάθμευσης σε ώρα αιχμής από τα ΤΑΧΙ , την έλλειψη της απαραίτητης ελεγχόμενης στάθμευσης. Τέτοια προχειρότητα, ακαταστασία και απαράδεκτη κατάσταση δεν συναντάς σε κανέναν Δήμο της χώρας, κανείς δεν πτοείται από οποιαδήποτε παρέμβαση η στηλίτευση σε Μ.Μ.Ε η μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κυριαρχεί η απάθεια , η αδιαφορία , η ξεδιαντροπιά, όταν έλθουν οι επόμενες εκλογές της Τ.Α. θα εμφανιστούν πάλι οι αυτόκλητοι σωτήρες και κατάλληλοι να μάς σώσουν , ας λογικευτούμε και να επιλέγουμε με διαφορετικά κριτήρια, ανθρώπους που έχουν διάθεση και δυνατότητες να προσφέρουν .