Στο 27,4% διαμορφώθηκε η ανεργία στο πρώτο τρίμηνο του 2013, από 26% το τέταρτο τρίμηνο πέρυσι λόγω της παρατεταμένης ύφεσης. ΔΕΙΤΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΗΤΑΝ ΤΟ 2009 …
Κατά το Α΄ Τρίμηνο του 2013 ο αριθμός των απασχολούμενων ανήλθε σε 3.595.921 άτομα και
των ανέργων σε 1.355.237. Το ποσοστό ανεργίας ήταν 27,4%, έναντι 26% του προηγούμενου τριμήνου και 22,6% του αντίστοιχου τριμήνου του 2012.
Η απασχόληση μειώθηκε κατά 2,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 6,3% σε σχέση με το Α΄ Τρίμηνο του 2012. Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 4,6% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 21,0% σε σχέση με το Α΄ Τρίμηνο του 2012.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ….
Eurostat: Στο 9,5% η ανεργία στην Ελλάδα το 2009,
Πως το πέτυχαν αυτό ;;;; Δηλαδή πως το 9,5 έγινε 27,4; Κάνοντας αυτά που ήξεραν ότι πρέπει να κάνουν για να καταστρέψουν την χώρα ….
“Αν αυξήσουμε τους φόρους στη μεσαία τάξη θα μειώσουμε την αγοραστική της δύναμη, θα βαθύνουμε την ύφεση και θα επέλθει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης ” Γ. Παπανδρέου 2009
«… πρέπει να εξηγήσει πως μια οικονομία μπορεί να βγει από την ύφεση μειώνοντας τη συνολική ζήτηση. Αυτό πρέπει να εξηγήσει στους Έλληνες πολίτες: πως μπορεί να βγει μια οικονομία από την ύφεση, παγώνοντας μισθούς και αυξάνοντας τους φόρους. Όποιον σοβαρό οικονομολόγο ρωτήσετε, θα σας πει ότι οι οικονομίες που είναι σε ύφεση, το πρώτο πράγμα που επιχειρούν να κάνουν, είναι να δώσουν ένα σπρώξιμο, να πάρει μπροστά η μηχανή. Αυτό προφανώς κοστίζει (σχόλιο: γι΄αυτό μας έδωσε χρήμα η ΕΕ) . Αν το κάνεις λελογισμένα, με σωστό τρόπο σου έρχεται πίσω πολλαπλάσιο, διότι ξαναπαίρνει μπροστά η μηχανή, δημιουργείται ζήτηση στην οικονομία, και τελικά έσοδα για το κράτος». Γιώργος Παπακωνσταντίνος 24/9/2009
Έπειτα, οι δόσεις του πρώτου δανείου (110 δις ευρώ) θα εκταμιευόταν σταδιακά σύμφωνα με την πρόοδο που θα σημείωνε η κυβέρνηση στην υλοποίηση του προγράμματος του Μνημονίου και την επίτευξη των στόχων. Μεταξύ άλλων είχε συμφωνηθεί λόγου χάριν ότι θα υπήρχαν μέτρα για την ενίσχυση της αγοράς εργασίας και της εισοδηματικής πολιτικής, τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και ενίσχυση του ανταγωνισμού στις αγορές, τη διαχείριση και αποκρατικοποίηση κρατικών επιχειρήσεων, τη βελτίωση της απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων των διαρθρωτικών ταμείων και του Ταμείου Συνοχής και άλλα. Η κυβέρνηση όμως φρόντισε να μην κάνει τίποτα από αυτά και απλά να αυξάνει τους φόρους, να μειώνει μισθούς και συντάξεις και να τρομοκρατήσει το πληθυσμό.