Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο: Σκέψεις - Απόψεις του Κων/νου Προδρόμου υποψηφίου στις εκλογές της ΕΠΣ Πιερίας

Μας το έστειλε o Πρόεδρος της ΑΕ Κούκου Προδρόμου Κων/νος..... Ευχαριστούμε πάρα πολύ 
 Ερασιτεχνικό  Ποδόσφαιρο
Φίλοι – ες, συνοδοιπόροι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου μπροστά στις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξή νέου προεδρείου στην ΕΠΣ Πιερίας κατεβαίνω στον ευγενικό αθλητικό στίβο με θέληση και δυνατότητα να προσφέρω στο πλευρό του αγωνιστή, εραστή και καταξιωμένου παράγοντα του χώρου, φίλου Κων/νου Κούρτη , ώστε όλοι μαζί του να προωθήσομε το άθλημα με νέες αντιλήψεις και προοπτικές.
  Έχω ζήσει και έχω εντρυφήσει στο χώρο του ποδοσφαίρου. Αρχικά σαν παίκτης και μετέπειτα ως διαιτητής, προπονητής και παράγοντας, σήμερα πρόεδρος της ΑΕ Κούκου και παράλληλα συνιδρυτής της νεοσύστατης γυναικείας ομάδας Κατερίνης   ¨ΝΕΦΕΛΕΣ¨. Έχω διάθεση, θέλω και μπορώ να προσφέρω, έχω γνώση και εμπειρία, στέκομαι όρθιος και μαχητής στις αντιξοότητες που παρουσιάζονται, ήμουν συναθλητής με το Γιάννη Τοπαλίδη, που ανύψωσε την Εθνική μας ομάδα σε παγκόσμιο επίπεδο στη δεκαετία του λυκαυγούς  του 21ου  αιώνα.
   Θεωρώ ότι θα σταθούμε επάξια και εποικοδομητικά στον ευαίσθητο κοινωνικό χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, θα σταθούμε κοντά στις ομάδες και στους αθλητές, θα συμβάλομε στην αναβάθμιση του από θέση ευθύνης και αρμοδιοτήτων.
   Στο χώρο  του εθελοντικού ποδοσφαίρου πρέπει να παράγεται η μαγιά των παικτών σε ανώτερα επίπεδα, να  παράγεται το μέλι που θα τροφοδοτήσει τα ταλέντα και τους φίλους της μπάλας`  τα ερασιτεχνικά σωματεία πρέπει να είναι φυτώρια και θερμοκήπια ανάδειξης ποδοσφαιριστών.
    Πεδίο αθλητισμού με πνεύμα υγιούς συναγωνισμού σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο για την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου και την  καταξίωση των πρωταγωνιστών του.
    Συνεπώς η περιοχή αυτή του κοινωνικού στίβου πρέπει να διαφυλάσσεται ακέραιη και αυθεντική από ξένες ετερόκλητες διαστρεβλωτικές παρεμβάσεις.
   Οι παράγοντές του πρέπει να είναι εραστές του ποδοσφαίρου, να προσφέρουν αμισθί με τη θέλησή τους.
   Η πολιτεία πρέπει να προσφέρει τα μέγιστα  σ΄ αυτό τον ευγενικό σκοπό καθώς και κάθε φορέας  που σχετίζεται με το χώρο του ποδοσφαίρου, ιδιαίτερα η αυτοδιοίκηση η οποία θα παρέχει βοήθεια και αδιάλειπτη προστασία κατά ενιαίο τρόπο στα σωματεία του τόπου της.
   Η διαιτησία πρέπει να είναι σ΄ αυτή την κατηγορία ευαίσθητη, πιο προσεκτική και αμερόληπτη, ο ρόλος της είναι αποφασιστικός στην εξέλιξη και ομαλή πορεία του ποδοσφαίρου. Πρέπει να παρθούν νέα μέτρα που θα εξασφαλίσουν την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της.
   Δεν πρέπει να υπάρχουν αρχέγονα προβλήματα στους συλλόγους`  όπου υφίστανται αυτονόητα ζητήματα, ελλείψεις ώριμων και αναγκαίων έργων επιβάλλεται να αντιμετωπίζονται άμεσα και έγκαιρα από τους αρμόδιους πολιτικούς παράγοντες σε συνεργασία με τους υπεύθυνους των σωματείων.
    Η σωστή και εποικοδομητική συνεργασία των εμπλεκομένων παραγόντων θα φέρει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα στον ερασιτεχνικό χώρο.
    Επιτρέψτε μου να αναφέρω σύντομα ορισμένες επισημάνσεις από τα βιώματά μου στο χώρο.
    Η συμπαράσταση της αυτοδιοίκησης να είναι ενιαία, άμεση, χωρίς διακρίσεις στους συλλόγους του τόπου της. Να αποτελεί δίχτυ προστασίας και στυλοβάτη της προσπάθειας  των χωρίς να τους ποδηγετεί, να τους  καπελώνει.
    Οι διαιτητές να είναι αδέκαστοι, να μην είναι εκλεκτικοί, διαπλεκόμενοι, να μην προκαλούν το φίλαθλο αίσθημα και αδικούν εξόφθαλμα τις ομάδες, να συμβάλουν στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων και την προαγωγή του ποδοσφαίρου, να συμπεριφέρονται όπως αρμόζει στον ερασιτεχνικό χώρο, να μην είναι σκληροί και άτεγκτοι στους νέους παίκτες και στους διοικητικούς παράγοντες των συλλόγων.
    Τέλος οι παράγοντες που διαχειρίζονται και διευθύνουν το χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου,  τα επιλεγμένα – εκλεγμένα θεσμικά όργανα πρέπει να αντιμετωπίζουν  συνολικά τα μέλη – σωματεία τους σαν μία  οικογένεια, με ευαισθησία στα αδύνατα. Οι επικεφαλείς των Ενώσεων και των συλλόγων σε αγαστή συνεργασία να προωθούν και να διεκδικούν τα δικαιώματα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου το οποίο υπηρετούν. Ν α αναθεωρήσουν τις απόψεις τους  για το χώρο, να προσέξουν ιδιαίτερα τα παιδιά, τους πρωταγωνιστές – παίκτες  να δοθούν κίνητρα. Ν α λειτουργούν, εάν είναι δυνατό, σίγουρα όμως είναι απαραίτητο κέντρα εκπαίδευσης ποδοσφαίρου´ τουλάχιστο να γίνονται οπωσδήποτε σε πρώτη φάση ημερίδες για το άθλημα.
 
Κατερίνη   31/03/2013
 
Προδρόμου Κων/νος
Πρόεδρος  ΑΕ Κούκου