Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙAΡΚΕΙΑ ΙΣΧYΟΣ ΤΗΣ ΕΓΣΣΕ 2010-2012

ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡEΩΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛHΣ ΤΟΥ ΕΠΙΔOΜΑΤΟΣ ΓAΜΟΥ



Όπως μας ενημέρωσε με εγκύκλιό της η Νομική Υπηρεσία της ΓΣΕΕ δεν
είναι ακριβής η είδηση που αναμεταδόθηκε σχετικά με την υποτιθέμενη λήξη στις 31/3/2013 της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) και η περικοπή του επιδόματος γάμου από 1/4/2013.


Η ΕΓΣΣΕ, που έληξε αναγκαστικά στις 14/2/2013, σύμφωνα με την ΠΥΣ 6/2012, διανύει ήδη το στάδιο της τρίμηνης παράτασης της και κατά συνέπεια το προβλεπόμενο από αυτήν επίδομα γάμου καθώς και οι υπόλοιποι κανονιστικοί όροι ισχύουν τουλάχιστον έως τις 15/5/2013.



Προειδοποιούμε τους εργοδότες να μην αποτολμήσουν την περικοπή του επιδόματος γάμου και την περαιτέρω μείωση μέσω του επιδόματος γάμου των αποδοχών των εργαζόμενων γιατί θα πυροδοτήσουν ανεξέλεγκτες αντιδράσεις.

Ταυτόχρονα όπως μας ενημέρωσε η ΓΣΕΕ κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και πιέζει στην κατεύθυνση υπογραφής νέας ΕΓΣΣΕ η οποία θα προβλέπει την απρόσκοπτη συνέχιση καταβολής του επιδόματος γάμου και της εκπλήρωσης του συνόλου των ειδικών κανονιστικών όρων και μετά τη λήξη της τρίμηνης παράτασης.

Επίσης η ΓΣΕΕ συνεχίζει και το δικαστικό αγώνα για την ακύρωση της ΠΥΣ 6/2012. Ήδη, εκκρεμεί η έκδοση της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας στο οποίο έχει προσφύγει η ΓΣΕΕ προσβάλλοντας τον προφανή αντισυνταγματικό της χαρακτήρα.



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ