Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ Η 'ΔΗΘΕΝ' ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ


Δεν πρόλαβε καλά καλά να στεγνώσει το μελάνι απο την πρόσφατη συνέντευξη του Δημάρχου περί μείωσης της τιμής του  νερού και ήρθαν οι πρώτοι


λογαριασμοί στα νοικοκυριά που δείχνουν το μέγεθος της εξαπάτησης του δημοτη τόσο απο τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή όσο και από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης που ψήφισαν την νεα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΚ με μόνη εξάιρεση την Πρωτοβουλία Πολιτών για τηνΑλλαγή στο Δήμο Κατερίνης που έδωσε αρνητική ψήφο.

Για του λόγου το αληθές, μεχρι την επιβολή του ειδικού τέλους αλλά και όσο διάστημα διαρκούσε αυτό η τιμή του κ.β ήταν 0.63 λεπτα και επάνω σε αυτήν την τιμή υπολογιζότανε το ειδικό τέλος. Ετσι για καταναλωση π.χ 100 κβ θα έπρεπε αφου καταργείται(όπως απο τον νόμο επιβαλλόταν)να πληρώνει ο καταναλωτής 63 Ευρω.Σε αυτά προστίθενται 60% τέλος αποχετευσης 37,8 ευρω,συνολο λογαριασμού 100,8 ευρώ.
Αντι όμως να γίνει αυτό βλέπουμε την χρέωση του κ.μ στα 0.80 λεπτά και έχουμε ετσι για 100κ.μ νερού 80 ευρώ.Συν 60% τέλος αποχέτευσης 48 ευρώ προκύπτει το ποσόν των 128 ευρώ (χωρις ΦΠΑ).
Δεν χρειάζεται να ειναι κανείς φωστήρας στα μαθηματικά για να δεί οτι πρόκειται για μια παράλογη απο κάθε αποψη αύξηση που αγγίζει το 30%.Αν πάνω σε αυτήν την αύξηση συνυπολογίσουμε και τις παράλογες αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ τότε μιλάμε για πραγματική επιδρομή του μνημονιακού μπλοκ στην τσέπη του πολίτη.Στην δίνη των επιθέσεων που δέχονται τα φτωχότερα στρώματα της κοινωνίας είναι ανεπίτρεπτες  οι αυξήσεις αυτές και γίνεται πλέον σαφές οτι συνένοχοι είναι και η τοπική αυτοδιοίκηση όσο αυτή εκφράζεται από τους συνδυασμούς των κομμάτων της συγκυβέρνησης
Ζητάμε την άμεση καταργηση της αύξησης αυτης. Ζητάμε την αμεση θέσπιση κοινωνικού τιμολογίου για τους άνεργους και τους κοινωνικά αδύνατους.
Με μνημόνια και τροϊκανή κηδεμονία φιλολαϊκή πολιτική δεν υπάρχει.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΠΙΕΡΙΑΣ