Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του Δικηγόρου Ποινικού Δικαίου Βασίλη Νουλέζα

Μας το έστειλε ο Βασίλειος Νουλέζας..... Ευχαριστούμε πάρα πολύ 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ. Έκρηξη αυστηρότητας στα Εφετεία Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Έχουν υπερβεί αντικειμενικά τον τελευταίο χρόνο τα όρια αυστηρότητας και σκληρότητας οι Εφέτες
Θεσσαλονίκης , ευτυχώς ορισμένοι, που δικάζουν στα πρωτοβάθμια Εφετεία Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, έχουν καταργήσει την έννοια των ελαφρυντικών περιστάσεων άρθρου 84 Π.Κ., που υποβάλλονται νόμιμα ως αυτοτελείς ισχυρισμοί με πραγματικά περιστατικά που τους θεμελιώνουν και αναγνωρίζονται όταν κατατίθενται με ορισμένο και σαφή τρόπο, πλην όμως απορρίπτονται συλλήβδην μη αιτιολογημένα, έχουν εξαντλήσει αδικαιολόγητα κάθε όριο σε ότι αφορά την έννοια της επιείκειας που είναι ανύπαρκτη πλέον ακόμη και για εξαρτημένους, τοξικοεξαρτημένους που έχουν παρακολουθήσει πρόγραμμα απεξάρτησης και έχουν αποβάλλει την έξη της χρήσης των Ναρκωτικών και που άλλωστε δικαιούνται ελαφρύτερης ποινικής μεταχείρισης για την μετέπειτα καλή συμπεριφορά τους για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την πράξη τους αλλά και για την έμπρακτη μεταμέλεια αλλά και ειδικής μεταχείρισης, επιβάλλουν εύκολα εξοντωτικές, εκδικητικές ποινές. 
ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΟΙ ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ, δεν ακουγόμαστε, αντιμετωπίζουμε ενίοτε περιφρονητική μεταχείριση, καταργείται η ΕΣΔΑ για δίκαιη δίκη. Βασίλης Νουλέζας. Δικηγόρος Ποινικού Δικαίου.