Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Ανάδειξη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας μέσα από τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB στο Βερολίνο

Μας το έστειλε η Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πολύ 

Στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή έκθεση τουρισμού ITB (Internationale Tourismus-Börse Berlin) συμμετέχει δυναμικά  η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας. Η έκθεση που πραγματοποιείται  στο Βερολίνο  και θα διαρκέσει από 6 έως 10 Μαρτίου 2013,
αναμένεται να προσελκύσει τη διεθνή βιομηχανία τουρισμού,  αναδεικνύοντας τις μοναδικότητες του κάθε προορισμού.

Στον  ενιαίο εκθεσιακό χώρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έντονη θα είναι η παρουσία της Περιφερειακής  Ενότητας  Πιερίας, που προσβλέπει
στη μεγάλη προσέλευση επισκεπτών στο δικό της stand.  Το προσεγμένο  τουριστικό υλικό της Πιερίας θα αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο το τουριστικό  προϊόν, τις φυσικές ομορφιές, τις παραδόσεις, τις τουριστικές  υποδομές καθώς και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που μπορεί ο ταξιδιώτης  να απολαύσει όλες τις εποχές του χρόνου, όπως είναι ο χειμερινός, ο ιστορικός, ο θρησκευτικός, ο αρχαιολογικός, ο αθλητικός, ο ιαματικός, ο γαστρονομικός , ο συνεδριακός,  κ.α.
  
Η συμμετοχή της Π.Ε.Πιερίας εντάσσεται στο  γενικότερο σχεδιασμό για  προβολή του τόπου στο εξωτερικό, προκειμένου να δημιουργηθούν ενθαρρυντικές προοπτικές για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Άλλωστε, αποτελεί στόχος να προβληθούν με τον πλέον ελκυστικό τρόπο οι δυνατότητες  της Πιερίας , ως  προορισμού ιδανικού  και για τις τέσσερις εποχές του χρόνου. 
  
Σημαντικές επαφές με τουριστικούς και επιχειρηματικούς φορείς  καθώς και εκπροσώπους   Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, βρίσκονται στην ατζέντα της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας,  κ. Σοφίας Μαυρίδου,  οποία θα παραβρεθεί στην έκθεση για να  παραθέσει και να προωθήσει  τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πιερίας ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου, στοχεύοντας στη γερμανική αγορά.

« Με γνώμονα την αύξηση της τουριστικής κίνησης της περιοχής οφείλουμε στον τόπο μας να προσπαθήσουμε να συμβάλουμε στην ενίσχυση του τουρισμού για την ανάκαμψη της τοπικής μας οικονομίας, καταχωρώντας την Πιερία και γενικά την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στον  διεθνή τουριστικό χάρτη, που με τα στοιχεία που διαθέτει έχει τη δυναμική να καλύψει κάθε απαίτηση», επισημαίνει η  Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, καταλήγοντας ότι η Πιερία πρέπει να αποτελέσει τη δυνατή   επιλογή  στην τουριστική αγορά, δίνοντας έμφαση στην ανάδειξη της τοπικής μας  ταυτότητας.

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης  θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013 και στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας,  κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, θα  παραχωρήσει συνέντευξη τύπου σε διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στην κατεύθυνση της προβολής των Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΚΜ,  ως μια ενιαία εικόνα τουριστικού προορισμού στις αγορές ενδιαφέροντος.