Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.

 ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ

Την 29/01/2012 πραγματοποιήθηκε γνωστοποιημένη πανελλαδική κινητοποίηση της συνδικαλιστικής οργάνωσης ΠΑΣΥ [ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ],  σε όλη την επικράτεια για να εκφραστεί η αντίθεση απέναντι στη συνεχή  βίαιη
και ταχύτατη καταστροφή μικρών και μεσαίων αγροτών που ακολουθείται από την πολιτική της συγκυβέρνησης, της ευρωπαϊκής ένωσης  συνεπικουρούμενη και από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.



Οι παρευρισκομενοι ασκουσαν νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα   στα διόδια της Λεπτοκαριάς προκειμένου με έντυπο υλικό να ενημερώσουν τον κόσμο για τα δίκαια  αιτήματα του αγροτικού κόσμου, και συγχρόνως να τους καλέσουν σε συντονισμένη δράση  σε Πανελλαδικό επίπεδο και στην περιοχή της Κ.Μακεδονίας στην έκθεση  AGROTIKA  στη Δ.Ε.Θ.  για τις  04-02-2012  σε συγκέντρωση που  είχαν εξαγγείλει.
Στα πλαίσια αυτά την 29/01/2012  μαζί με άλλους αγρότες  βρεθηκαν στη περιοχή των διοδίων της Λεπτοκαριάς  σε μια συμβολική κίνηση ενημέρωσης  μιάμισης ώρας.
 Μοιράζαν το έντυπο υλικό -φυλλάδια, χωρίς οποιαδήποτε στιγμή να προκληθεί καμία διατάραξη της ασφάλειας της συγκοινωνίας ,καμιάς  μορφής κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή.  
Να σημειωθεί δε ότι σε όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης υπήρχε η παρουσία της αστυνομίας, η οποία είχε ενημερώθει, και  δεν διαπίστωσε την τέλεση οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης.
Παρ'ολα αυτα , ενα χρονο μετα, καλουνται να δωσουν καταθεση, ως οιονει κατηγορουμενοι, στο αστυνομικο τμημα. Η συγκεκριμενη ενεργεια ερχεται ως συνεχεια του αυταρχικου κατηφορου της τρικομματικης κυβερνησης Σαμαρα, κατηφορος που ειναι αναγκαιο συμπληρωμα της αντιλαικης πολιτικης της υπερ της πλουτοκρατιας. Η κυβερνηση που εκανε κουρελοχαρτο το δικο της Συνταγμα, για να υπηρετησει τα συμφεροντα της πλουτοκρατιας και της Ευρωπαικης Ενωσης, επικαλειται υποκριτικα τη νομιμοτητα.
Στρεφεται εναντια στο ταξικο εργατικο κινημα, στους αγωνιζομενους αγροτες, στην νεολαια.
Η πολιτικη αυτη της καταστολης δεν προκειται να τρομοκρατησει τον αγωνιζομενο λαο που με μεγαλυτερη αποφασιστικοτητα θα συνεχισει τον αγωνα του.
Η Ν.Ε. Πιεριας του Κ.Κ.Ε. καλει καθε φορεα του Νομού να καταδικασει τη συγκεκριμενη ενεργεια και να εκφρασει την αλληλεγγυη του στους αγωνιστες. 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.