Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Ανακοίνωση Στήριξης Υποψηφιότητας Κ. Κούρτη για τις Εκλογές της Ε.Π.Σ. Πιερίας

Μας το έστειλε ο Δημήτρης..... Ευχαριστούμε πάρα πολύ
Αγαπητοί Παράγοντες και φίλοι των Ποδοσφαιρικών Συλλόγων της Πιερίας,
Καθώς βρισκόμαστε στην “τελική ευθεία” για την τέλεση των εκλογών της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας, είναι πιστεύουμε καιρός να βάζουμε ένα προς ένα, τα πράγματα στην θέση τους.
Κατανοούμε  πως, στις περισσότερες περιπτώσεις η “σιωπή είναι χρυσός”. 
Σε κάποιες άλλες πάλι, αποτελεί αμηχανία.


Εμείς άλλωστε, δεν είμαστε ούτε “χρυσοθήρες”, αλλά ούτε και μπορούμε να σταθούμε αμήχανοι στα τεκταινόμενα. Μάλλον, το αντίθετο.
Ανάμεσα μας, δεν θα βρείτε ούτε “μαθητευόμενους μάγους” αλλά ούτε και “πεφωτισμένους” ηγέτες, με “οράματα” και ψευδαισθήσεις!!!
Είμαστε απλά μια ομάδα παραγόντων του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου, με κοινό στόχο τη βελτίωση των συνθηκών, στις οποίες οι νέοι μας αθλούνται και αγωνίζονται.
Εκπροσωπούμε τα Σωματεία μας με υπερηφάνεια, χωρίς να θεωρούμε ο κάθε ένας μας τον εαυτό του “ειδήμονα”.  Δεν ζούμε δυστυχώς ή ευτυχώς, σε μεγάλα αστικά κέντρα και δεν συνωστιζόμαστε σε πολύβουες πλατείες, νομίζοντας ακόμη (αν είναι δυνατόν), πως πρόκειται για “τα κέντρα των αποφάσεων”.  Ποιών αποφάσεων άλλωστε; Εκείνων που αφορούν ατομικά και μόνον συμφέροντα ορισμένων;
Πιστεύουμε ακράδαντα πως, μπορούμε να προσθέσουμε ένα λιθαράκι παραπάνω, χωρίς να μηδενίζουμε σε καμιά περίπτωση, το οποιοδήποτε έργο της κάθε μιας από τις προηγούμενες διοικήσεις.
Οι τρείς εν ενεργεία διεθνείς ποδοσφαιριστές μας - οι οποίοι αγωνίζονται μάλιστα σε μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους - και πολλά άλλα παιδιά από την Πιερία που αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο, αποδεικνύουν περίτρανα πως το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο μας, με καλύτερη οργάνωση και ισονομία, είναι σε θέση να συνεχίζει να αποτελεί θαυμάσιο τροφοδότη ταλέντων. Μεγάλο μας πρόβλημα παραμένει το γεγονός πως αυτά τα παιδιά “ξενιτεύτηκαν” από την Πιερία, ως Ερασιτέχνες!!!
Αυτό όμως, είναι “…αλλουνού παπά ευαγγέλιο”.
Σεβόμενοι πραγματικά τον εαυτό μας, υποστηρίζουμε την υποψηφιότητα μιας ομάδας απλών, ρεαλιστών και “εξ υμών” παραγόντων του Ποδοσφαίρου, με επικεφαλής τον Κώστα Κούρτη, οι οποίοι “δεν εμφανίστηκαν από το πουθενά”, ούτε ξαναβγήκαν από το “καβούκι” τους με αφορμή τις εκλογές, …για να μας “συναρπάσουν”, αλλά υπηρετούν αδιάκοπα και για πολλά χρόνια τον χώρο του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου και γνωρίζουν άριστα, τι σημαίνει “ομαδικός παίκτης” και “ομαδικό παιχνίδι”.
Η περιώνυμη “ενός ανδρός αρχή” μας αφήνει παγερά αδιάφορους.
‘Όπως και κάθε λασπολογία που επιχειρείται σε βάρος της εν λόγω υποψηφιότητας, χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο.
Λυπούμαστε, που δεν “μπορούμε” να ανταποκριθούμε, σε διακηρύξεις “…περί σεβασμού στον Παράγοντα”, γιατί τον θεωρούμε αυτονόητο.

Σε διαφορετική περίπτωση, ο εν λόγω …Σεβασμός, απλά δημιουργεί συνειρμούς και ρίμες, με έννοιες όπως λαϊκισμός, πειθαναγκασμός, εκμαυλισμός, κ.α., οι οποίες καταλήγουν -σχεδόν πάντοτε- στον γνωστότερο σε όλους μας …Εμπαιγμό.



Οι υπογράφοντες:
Γαβρίδης Γεώργιος Νεοκαισάρεια,
Ζανέτας Αναστάσιος Νέα Τραπεζούντα,
Γεωργιάδης Θεόδωρος Κατερίνη,
Καραδήμος Ιωάννης Π. Κεραμίδι
Καραΐσκος Ιωάννης Δίον,
Κατσαμάγκας Γεώργιος Ράχη,
Κουντουριώτης Κωνσταντίνος Λιτόχωρο,
Κουτσιμάνης Χαράλαμπος Νέα Έφεσος,
Ντουράκογλου Μηνάς Κατερίνη
Ξανθόπουλος Χρήστος Κατερίνη, 
Παυλίδης Χρήστος Αλώνια,
Προδρόμου Κωνσταντίνος Κούκος,
Τάπρας Ηλίας Κ. Μηλιά,
Τσακνάκης Δημήτριος  Άγιος Σπυρίδωνας,
Τσιακμάκης Αθανάσιος Παραλία,
Φουλίδης Ιωάννης Καταχάς,