Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Τετράχρονος μουσουλμάνος βαπτίστηκε Ορθόδοξος

ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ. ΑΝΑΔΟΧΟΣ, Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΓΙΩΤΑ ΝΤΑΒΑΣΙΛΗ - ΜΠΡΟΥΣΚΕΛΗ.
Το όνομα «Ευστράτιος» έλαβε τετράχρονο παιδί, από μουσουλμανική οικογένεια,
που εισήλθε στην Ορθοδοξία κατά την τελετή βάπτισής του στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λεπτοκαρυάς Δήμου Δίου-Ολύμπου. 

Ο Ευστράτιος είναι ένα από τα παιδιά που προστατεύει ο Σύλλογος Προστασίας Παιδιών «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» στη δομή «ΑΓΚΑΛΙΑ», μια πρωτότυπη για τα ελληνικά δεδομένα δομή – οικογένεια η οποία λειτουργεί στην Κατερίνη υπό την άμεση επίβλεψη και οικονομική – ηθική στήριξη του συλλόγου.
 
Τη βάπτιση τέλεσαν ο Αρχιμανδρίτης π. Ιγνάτιος Σωτηριάδης μαζί με τους Αιδεσιμότατους π. Αθανάσιο Τσαρούχα και π. Κωνσταντίνο Κουκάρα.
Ανάδοχος ήταν ο Δικηγορικός Σύλλογος Κατερίνης ενώ τον μικρό Ευστράτιο βάπτισε η σύζυγος του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης,Παναγιώτα Νταβασίλη - Μπρουσκέλη. Στην τελετή επρόκειτο να είναι, ως ανάδοχος, και το μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης, Αναστασία Ασλανίδου, ωστόσο ένα απρόοπτο γεγονός δεν της επέτρεψε να παρευρεθεί στον Ναό.
Ο π. Ιγνάτιος Σωτηριάδης, μετά το πέρας της τελετής, απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο Θεός να δώσει ευλογία και στον Δικηγορικό Σύλλογο Κατερίνης αλλά και στους ανθρώπους του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ». Να δώσει ευλογία στη νονά του παιδιού και στον νονό του αλλά και σε όλους εσάς που είστε εδώ σήμερα παρόντες. Ο Θεός να δώσει ευλογία επίσης στα μέλη της οικογένειας «ΑΓΚΑΛΙΑ» Κατερίνης και να οδηγήσει τον Ευστράτιο στη σωτηρία, στη χαρά, στην καταξίωση και στη Βασιλεία των Ουρανών».
Παρόντες στην τελετή ήταν ο πρόεδρος του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» Χάρης Αναστασίου μαζί με τα μέλη που αποτελούν την οικογένεια «ΑΓΚΑΛΙΑ Κατερίνης», ο αναπληρωτής δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Φαρμάκης, η αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου Σοφία Νούλα, ο αντιπρόεδρος του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» Νίκος Χουσουρίδης, το μέλος του Δ.Σ. του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» Πάουλα Παναγιωτίδου – Γραμμένου, το μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου «Παναγία Σουμελά Κατερίνης»Γιώργος Κακουλίδης, το μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου ΚατερίνηςΓιώργος Δίντσης καθώς και φίλοι του συλλόγου «ΒΕΝΙΑΜΙΝ».