Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στις 22/3/2013


ΚΑΤΕΡΙΝΗ : 

  Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας

Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Πιερίας

Ένωση Γονέων Σχολείων Κατερίνης

Αγαπητοί συνάδελφοι, εργαζόμενοι, γονείς των μαθητών μας

Αγαπητοί μαθητές

Δραματικές είναι οι επιπτώσεις της πολιτικής των μνημονίων που ασκείται στη χώρα μας από την κυβέρνηση και την τρόϊκα (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ).

  Τα μέτρα που ψηφίστηκαν με το 3ο μνημόνιο είναι ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα στις εργασιακές μας σχέσεις και στους μισθούς μας, τις συντάξεις και το ασφαλιστικό σύστημα στο σύνολό του, στην παιδεία και σε όλα τα δημόσια αγαθά, ένα ακόμη βήμα που οδηγεί στη φτωχοποίηση των εργαζομένων(γονέων και εκπαιδευτικών).



Οι δαπάνες για την παιδεία μειώθηκαν ήδη κατά 33% (2009 – 2013) γεγονός που έχει δραματικές επιπτώσεις στο δημόσιο σχολείο και το πενιχρό εισόδημα των εκπαιδευτικών, και η μείωσή τους μέσα σε 7 χρόνια(2009-2016) θα φθάσει το 50 %!
Απαιτούμε την ανατροπή αυτής της πολιτικής που διαλύει το δημόσιο σχολείο και εξαθλιώνει τους εκπαιδευτικούς. Απαιτούμε δημόσια δωρεάν εκπαίδευση που θα παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους μαθητές.

Τα σχολεία χρειάζονται δασκάλους, νηπιαγωγούς και καθηγητές και όχι συγχωνεύσεις, συμπτύξεις, αύξηση αριθμού των μαθητών στα τμήματα, αύξηση διδακτικού ωραρίου και υποχρεωτικές μετακινήσεις. Αγωνιζόμαστε για διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά. Διεκδικούμε ίδρυση νέων νηπιαγωγείων ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των νηπίων/προνηπίων για φοίτηση.

Τα σχολεία πρέπει να αγκαλιάσουν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην υποβάθμιση και κατάργηση των δομών της ειδικής αγωγής.

Τα σχολεία πρέπει να υπερασπίσουν την τέχνη, τον πολιτισμό, την ελπίδα. Υπερασπιζόμαστε τα μουσικά και καλλιτεχνικά γυμνάσια και λύκεια που χρειάζονται στήριξη και χρηματοδότηση και όχι υπονόμευση.

Το σχολείο δεν το βελτιώνει ο φόβος και ο ανταγωνισμός. Το σχολείο το βελτιώνει η στήριξή του σε χρήματα, σε υποδομές, σε προσωπικό. Το σχολείο το βελτιώνει η δυνατότητα του εκπαιδευτικού να μπορεί να διαμορφώνει ελεύθερα, με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες των μαθητών του, το περιεχόμενο της διδασκαλίας του. Το σχολείο το βελτιώνει η ειλικρινής και η ανοιχτή συζήτηση ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και γονείς, ακόμα και όταν διαφωνούμε .Το σχολείο το βελτιώνει ο κοινός αγώνας μας για την ανατροπή των πολιτικών που διαλύουν τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας, ιδιαίτερα αυτή την εποχή που υπάρχουν μαθητές που πεινούν και που με κάθε τρόπο προσπαθούμε να τους στηρίξουμε. Με αλληλεγγύη, αλλά κυρίως με συλλογικό αγώνα, διεκδικούμε το δικαίωμα των παιδιών μας σε αξιοπρεπή ζωή, για ένα σχολείο που θα χωρά όλα τα παιδιά και όλες τις ανάγκες τους.

Ο αγώνας αυτός είναι η πιο μεγάλη συμβολή στο μέλλον τους.

Όλοι μαζί για ένα σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας!

Όλοι μαζί για την ανατροπή όλων των πολιτικών που καταστρέφουν τις ζωές μας!

Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν τα παιδιά μας οι δούλοι του 21ου αιώνα.

Όλοι μαζί στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο την Παρασκευή 22-03-2013,

ώρα 12μμ στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης.