Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΕΛΒΟ: Κοντά στην υπογραφή συμβάσεων 100 εκατ. για το εξωτερικό

Από κοινού με ξένους οίκους αλλά και αυτόνομα, η ΕΛΒΟ έχει κάνει ανοίγματα σε χώρες της Βόρειας Αφρικής, του Κόλπου και της Μέσης Ανατολής
της Άννης Καρολίδου
Μέσα στο 2013, η ΕΛΒΟ περιμένει τη θετική ολοκλήρωση προχωρημένων
διαπραγματεύσεων και την υπογραφή συμβάσεων ύψους περίπου 100 εκατ. ευρώ, για την
παραγωγή στρατιωτικών και πολιτικών οχημάτων για αγορές του εξωτερικού. Αν πάρει αυτές τις συμβάσεις, η εταιρεία, θα έχει κάνει το καθοριστικό βήμα για την επιστροφή σε κερδοφορία.

Η βιομηχανία, που έχει και αυτή πάρει το δρόμο της ιδιωτικοποίησης (για δεύτερη φορά στα χρονικά της), δεν έχει μείνει με δεμένα τα χέρια, να περιμένει τους πιθανούς επενδυτές, αν, όποτε και για ποιο ποσοστό θα έρθουν.  Μέσα στην τελευταία διετία, καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια για τη μείωση των δαπανών, το δραστικό περιορισμό των υποχρεώσεων και, την έξοδο στις αγορές του εξωτερικού.

«Με δεδομένη την κατάσταση στην ελληνική αγορά, η εταιρεία αποφάσισε να απευθυνθεί στη διεθνή αγορά. Άλλοτε από κοινού με ξένους οίκους και άλλοτε αυτόνομα, έχουμε κάνει ανοίγματα σε χώρες της Βόρειας Αφρικής, του Κόλπου, της Μέσης Ανατολής. Οι κινήσεις αυτές βρήκαν θετική ανταπόκριση, καθώς η ΕΛΒΟ προϊοντικά και τεχνικά, έχει ανταγωνιστικές προτάσεις τόσο για στρατιωτικά, όσο και πολιτικά οχήματα. Η εταιρεία, με την έγκριση της αμερικανικής ΑΜ General, έχει αναπτύξει 11 διαφοροποιημένες εκδόσεις του Hummer, έχει μεγάλη εμπειρία στα άρματα μάχης Leopard, στα στρατιωτικά οχήματα», τόνισε  στη Voria.gr ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος της βιομηχανίας Δημήτρης Παπακώστας, για να προσθέσει:

«Πάμε στο εξωτερικό με ολοκληρωμένη πρόταση, με προτάσεις για νέα οχήματα, αλλά και για ανακατασκευές και συντηρήσεις. Οι συνθήκες στη παγκόσμια αγορά, είναι ασταθείς, δύσκολες, όμως με τα δεδομένα της ελληνικής αγοράς, δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Βεβαίως είμαστε σε ετοιμότητα για τα νέα προγράμματα που κάποια στιγμή θα βγούνε και στο εσωτερικό. Συγκεκριμένα, προγράμματα ανακατασκευών και ανταλλακτικών από το υπουργείο Άμυνας, για τα οχήματα των ενόπλων δυνάμεων, ενώ περιμένουμε και προκηρύξεις διαγωνισμών για πολιτικά οχήματα, απορριμματοφόρα, λεωφορεία, πυροσβεστικά οχήματα».

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ


voria.gr