Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Η όμορφη βουλευτής των ΑΝΕΛ που σήκωσε τη σημαία (φωτό)


Είναι νέα, όμορφη και παρά το γεγονός ότι μετράει μόλις έξι μήνες στην πολιτική ζωή της χώρας η Ραχήλ Μακρή, βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων,
αντιστάθηκε χθες με έναν ιδιαίτερο τρόπο στις απαιτήσεις των πιστωτών μας.
Η κα Μακρή όταν ήρθε η σειρά της να ψηφίσει τα επώδυνα μέτρα, φώναξε «όχι» κρατώντας στα χέρια της μία σημαία με τα χρώματα του κόμματός της και γραμμένο με κεφαλαία γράμματα το «ΟΧΙ». Ποιά είναι όμως η όμορφη βουλευτίνα;
Η κα Μακρή γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα το 1973, είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά. Είναι στέλεχος της Οικονομικής Διεύθυνσης της Γενικής Γραμματείας Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Επίσης, είναι πτυχιούχος στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΤΕΙ Καβάλας), κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Τραπεζική (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο) και Πιστοποιητικό εξειδίκευσης στην Διοίκηση Παράγωγης (ΤΕΙ Πειραιά – University of Paisley) καθώς και στην Διοίκηση Ολικής Ποιότητας – Δίκτυα Διασυνδεόμενης Παραγωγής (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Την ίδια στιγμή μιλάει τρεις γλώσσες και συγκεκριμένα τις Αγγλική, Ιταλική, Ισπανική. 
Η Ραχήλ Μακρή εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Κοζάνης με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012. Επανεξελέγη στις εκλογές της 17 Ιουνίου 2012. Στις 2 Ιουλίου 2012 ανέλαβε καθήκοντα Υπεύθυνης κοινοβουλευτικής Ευθύνης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ενώ είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Παράλληλα είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων-Ελληνικό τμήμα, του μητρώου κύριου διδακτικού προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, του Διοικητικού Επιμελητήριου Ελλάδος καθώς και της Ελληνικής Εταιρείας Επιχειρησιακών Ερευνών.
Α.Κ.  Πηγή: newpost.gr