Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Σε αντιπλημμυρικό έργο της Π.Ε.Πιερίας ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε.Πιερίας, Δημήτρης Τσιμήτρης

Μας το έστειλε η Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πολύ 
 Ικανοποιημένη από την πορεία των εργασιών η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας που κάνει λόγο για έργο που διασφαλίζει  την ασφάλεια και τη βελτίωση της
ποιότητας ζωής των πολιτών

Επιθεώρηση στο  εκτελούμενο αντιπλημμυρικό έργο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στην 5η επαρχιακή οδό Κατερίνης – Καρίτσας με διασταύρωση προς Βροντού για την αποκατάσταση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται στην εν λόγω περιοχή  από θεομηνίες και έντονα καιρικά φαινόμενα,  πραγματοποίησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Δημήτρης Τσιμήτρης συνοδευόμενος από τον Επιστημονικό Συνεργάτη της Π.Ε.Πιερίας, κ. Δημήτρη Ρουκά και τον επιβλέποντα πολιτικό μηχανικό της Διεύθυνσης  Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πιερίας, κ. Παναγιώτη Μαυρίδη.

Οι εργασίες  του έργου -προϋπολογισμού 225.629,00 € με ΦΠΑ- που προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό  αναμένονται  να ολοκληρωθούν έως τις  31-12-2012.

Οι  εργασίες  που προβλέπονται να γίνουν με την  εργολαβία είναι:  καθαρισμός  και  διαπλάτυνση του υφιστάμενης  τάφρου  για την απορροή των όμβριων υδάτων, κατασκευή ανοικτής διώρυγας από την 5η επαρχιακή οδό προς Δ. Δ. Βροντού  για τη  συλλογή και απορροή των όμβριων υδάτων  διαστάσεων  1,70 Χ1,70 σε μήκος περίπου  40 μ., κατασκευή κυβοτοειδούς  οχετού  διαστάσεων (2,00Χ3,00 Χ 10 ) κάθετα στην 5η επαρχιακή οδό καθώς και  διαβάσεις για τα αγροτεμάχια  στην  υφιστάμενη τάφρο  από  οπλισμένο  σκυρόδεμα  και  τσιμεντοσωλήνες. Επίσης προβλέπεται αποκατάσταση  ασφαλτικού  οδοστρώματος  και  αμμοχαλικόστρωση  αγροτικού δρόμου παράλληλα  με  την  υφιστάμενη τάφρου στην περιοχή του Δ.Δ. Καρίτσας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  έως  σήμερα  έχει γίνει σε μεγάλο τμήμα  ο  καθαρισμός της  υφιστάμενης  τάφρου  προς την πλευρά του Δ. Δ.  Καρίτσας σε  μήκος  περίπου  500 μ, με την κατασκευή δύο διαβάσεων και  έχει  ολοκληρωθεί  η  κατασκευή του κυβοτοειδούς οχετού  επί της  5ης επαρχιακής οδού.
  Μετά την αυτοψία των εργασιών πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Δήμο Δίου Ολύμπου και συνάντηση με το Δήμαρχο, κ. Γιώργο Παπαθανασίου και τον Αντιδήμαρχο, κ. Πέτρο Κιάφα προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία του έργου.

Την ικανοποίησή της για την πορεία των εργασιών εξέφρασε η  Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου. Όπως  δήλωσε  το συγκεκριμένο έργο θα συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος των πλημμυρών που παρουσιάζει η περιοχή. «Το έργο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό πάντα
με γνώμονα τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών» , είπε χαρακτηριστικά η κ. Σοφία Μαυρίδου.
  
Χρήσιμο και απαραίτητο χαρακτήρισε το έργο ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε.Πιερίας, κ. Δημήτρης Τσιμήτρης. Όπως,  τόνισε,  το έργο αποτελεί χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, καθώς πλέον θα διασφαλιστεί η προστασία τόσο των πολιτών όσο και της περιοχής που ήταν στο  έλεος των καιρικών φαινομένων ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή περίοδο. «Η Π.Ε.Πιερίας προσπαθεί μέσω και της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων να υλοποιεί έργα που συμβάλουν στη βελτίωση των συνθηκών ποιότητας ζωής στην Πιερία», υπογράμμισε ο κ. Δημήτρης Τσιμήτρης.