Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

 “Η Ελλάδα να πτωχεύσει. Εκτός ευρώ η Γερμανία”

Μας το έστειλε το ysterografa.gr..... Ευχαριστούμε πολύ

Συνέντευξη του Γερμανού Καθηγητή Δημόσιων Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Leibnitz του Ανόβερου  Stefan Homburg, δημοσίευσε χθες το περιοδικό Focus, δια της οποίας
πρότεινε εκ νέου ρηξικέλευθες λύσεις τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Γερμανία.
Μεταξύ άλλων, ο  Homburg είπε: «Θα πρέπει να αφήσουμε την Ελλάδα να πτωχεύσει. Οι πτωχεύσεις κρατών δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο. Η οικονομική ιστορία γνωρίζει εκατοντάδες παραδείγματα. Μόνο η Ισπανία έχει πτωχεύσει 18 φορές … η πτώχευση στην Ελλάδα θα ήταν συντεταγμένη, πολιτικά ορθή και λιγότερο επικίνδυνη από την αόριστη συνέχιση της αποκαλούμενης πολιτικής διάσωσης … τα χρήματα των Γερμανών φορολογουμένων δεν ωφελούν την Ελλάδα, αλλά τους πιστωτές της. Αυτό προκύπτει από το γεγονός, ότι τα χρήματα κατατίθενται σε δεσμευμένο λογαριασμό, στον οποίο η Ελλάδα δεν έχει καμία πρόσβαση. Κατά την άποψή μου, οι πιστωτές δεν αξίζουν την στήριξη ημών των φορολογούμενων, ανεξάρτητα από αυτό που θα αποφασισθεί στην Ελλάδα … μόνο η Ελλάδα μπορεί να επιλύσει τα προβλήματά της. Εμείς δεν θα πρέπει να δίνουμε συμβουλές. Είναι παράδοξο, ότι η Γερμανία μισείται από όλες τις πλευρές, παρότι παρέχει τεράστια οικονομική στήριξη, ώστε να σταθεροποιήσει τα κέρδη της χρηματοπιστωτικής βιομηχανίας … το κλειδί της λύσης το έχει η ίδια η Ελλάδα … αποτελεί ψευδαίσθηση το να θέλει κανείς να μεταρρυθμίσει ένα κυρίαρχο κράτος με εξωτερική πίεση και παρά την δική του θέληση … η Γερμανία πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη, γιατί, ενώ με την εισαγωγή του ευρώ μας διαβεβαίωσαν ότι, τόσο οι πληρωμές για την στήριξη κρατών όσο και η κρατική χρηματοδότηση μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας απαγορεύονταν, αμφότερες οι υποσχέσεις αποδείχθηκαν στο μεσοδιάστημα ψευδείς. Έτσι, ελλείπει πλέον το δικαιοπρακτικό θεμέλιο του ευρώ».
Ο Homburg είναι ιδρυτικό μέλος της κίνησης «Wahlalternative 2013», η οποία τάσσεται εναντίον της εις βάρος δημοκρατικών αξιών σωτηρίας του ευρώ και θεωρείται «ευρωσκεπτικιστής».