Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Επίσχεση εργασίας από τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ
Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν από την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Πιερίας. Ο λόγος που τους εξώθησε σε αυτή τη μορφή αντίδρασης για μια ακόμη
φορά είναι οι τραγικές ελλείψεις που εγκυμονούν και κινδύνους για την ζωή και την ασφάλεια των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Πιερίας, καθώς και το ότι αναγκάζονται να διεκδικούν τα δεδουλευμένα ενός έτους.
Οι κινητοποιήσεις θα έχουν συνέχεια μέχρι είτε να πληρωθούν, είτε να λάβουν γραπτές εγγυήσεις για τον χρόνο και τον τρόπο πληρωμής τους. Ωστόσο όπως επισημαίνει ο πρόεδρος των εργαζομένων Βασίλης Βάιος, τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται σε ποσοστό 33% και ζήτησε από τους πολίτες να καλούν το ΕΚΑΒ μόνο σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις.


Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΙΟΣ

Τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ είναι σε άθλια κατάσταση τέτοια που κάθε φορά που μετακινείται το όχημα να κινδυνεύει και η ζωή τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ βρίσκεται επί 1,5 χρόνο σε συνεργείο επειδή δεν υπάρχουν τα χρήματα για τα ανταλλακτικά. Από την άλλη τίθεται θέμα ασφάλειας και υγιεινής αφού τα ασθενοφόρα δεν απολυμαίνονται όπως θα έπρεπε, παρότι μεταφέρουν ασθενείς, ενώ μόνο ως ειρωνεία μπορεί να εκληφθεί το ποσό των 700 ευρώ που εγκρίθηκε για την καθαριότητα των ασθενοφόρων για 6 μήνες.

Όσο για την Πολιτεία αυτή είναι απούσα σε όλες της μορφές τοπικά και φυσικά πανελλαδικά, ενώ όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Βάιος ούτε οι βουλευτές του νομού έδειξαν την παραμικρή ευαισθησία.

http://www.olympio-bima.gr/