Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Ένα νηπιαγωγείο στη Ζυρίχη μαζεύει χρήματα για την Ελλάδα

Μας το έστειλε το ysterografa.gr... Ευχαριστούμε πολύ
Την ώρα που οι φοροφυγάδες δεν έχουν δώσει δεκάρα για την Ελλάδα και έχουν “πετάξει” σε χώρες του εξωτερικού… Η Ελλάδα και οι μικρομεσαίες οικογένειες θυσιάζονται στο βωμό της
οικονομικής κρίσης και αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τις βασικές ανάγκες των παιδιών τους… Είναι συγκινητική η κίνηση των μαθητών ενός νηπιαγωγείου στη Ζυρίχη, που μαζεύουν και να ζωγραφίζουν βότσαλα προκειμένου να αποστείλουν τα έσοδα στα ελληνόπουλα.
Η ιστορία ξεκίνησε  την περασμένη άνοιξη, όταν ο κ. Massimo Agostinis, δημοσιογράφος για το εθνικό ελβετικό ραδιόφωνο, έκανε ένα εκτενές ρεπορτάζ για το δίκτυο “ΜΠΟΡΟΥΜΕ”, μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία που καταπολεμά τη σπατάλη του φρέσκου περισσευόμενου φαγητού.  ”Αποφασίσαμε να αναφερθούμε εκτός των άλλων και στην έμπρακτη αλληλεγγύη πολλών ανθρώπων που βιώνουμε καθημερινά μέσα από το “ΜΠΟΡΟΥΜΕ” , δήλωσε ο Αλέξανδρος,εθελοντής της οργάνωσης μιλώντας στο metrogreece.gr.
Όταν η  κ. Evelyn Gabriel, δασκάλα του νηπιαγωγείου Hardau στη Ζυρίχη, άκουσε το ρεπορτάζ, αποφάσισε να δράσει άμεσα. Εκείνη την περίοδο  προετοίμαζε τα παιδιά της για την εκτέλεση ενός θεατρικού έργου, με θέμα την αξία της ενεργής κοινωνικής συνεισφοράς και με αφορμή το ρεπορτάζ  πήρε την πρωτοβουλία να κάνει πράξη το έργο. ” Τα παιδιά μάζεψαν βότσαλα από τη λίμνη, τα έβαψαν με έντονα χρώματα και τα πούλησαν σαν μικρά έργα τέχνης με στόχο να αποστείλουν τα έσοδα στο “ΜΠΟΡΟΥΜΕ”, προκειμένου  να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο”, συνέχισε ο Αλέξανδρος.
Τα έσοδα από τα βότσαλα των παιδιών πήγαν στις ανάγκες του 1ου Ειδικού Σχολείου Κερατσινίου.