Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Ζάκυνθος: Οι προκλήσεις των Σκοπιανών στο πιο διάσημο ναυάγιο!


Το καραβάκι έφτασε και ο κόσμος κατέβηκε στην διάσημη παραλία - Λίγο αργότερα όμως, η θάλασσα θα περνούσε σε δεύτερη μοίρα...
Όλα έγιναν το πρωί της περασμένης Δευτέρας (23-07-2012), στην πιο διάσημη παραλία της
Ζακύνθου. Την ώρα που μικροί και μεγάλοι έδειχναν να απολαμβάνουν τη θάλασσα κάτω από τον καυτό ήλιο, μια ομάδα νεαρών ασχολούνταν με το σκουριασμένο σκαρί του τσιγαράδικου πλοίου, ''Παναγιώτης'', που έκανε διάσημη την παραλία.

Κάποιοι πλησίασαν και διαπίστωσαν πως οι νεαροί ήταν Σκοπιανοί και κολλούσαν αυτοκόλλητα, με το έμβλημα της ΠΓΔΜ. Ένας από τους λουόμενους ήταν αξιωματικός και τους ζήτησε το λόγο καθώς θεώρησε ότι τα αυτοκόλλητα ανέγραφαν κάτι  υβριστικό για τη χώρα μας. Οι εξηγήσεις που έδιναν στη γλώσσα τους οι Σκοπιανοί δεν ήταν σαφείς κι έτσι κλήθηκε το λιμενικό.

Ο κόσμος άρχισε να βγαίνει από τη θάλασσα και να προσπαθεί να καταλάβει τι είχε συμβεί. Όσα αναγράφονταν στα αυτοκόλλητα ήταν στο κυριλλικό αλφάβητο και δεν υπήρχε δυνατότητα  να μεταφραστούν. Ωστόσο, εκτός από το εθνικό έμβλημα των Σκοπίων, απεικόνιζαν μπάλες ποδοσφαίρου και μπάσκετ!

Όταν έφτασαν οι άνδρες του λιμενικού, οι Σκοπιανοί πρωταγωνιστές της ιστορίας, έπεισαν ότι πρόκειται για σήματα κάποιας ομάδας της χώρας τους, ζήτησαν συγγνώμη και το περιστατικό που έκανε άνω-κάτω την παραλία, πήρε τέλος.

http://www.newsit.gr