Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

«Κόπηκε» τελικά από το Λονδίνο η Παπαχρήστου για το ρατσιστικό της σχόλιο!


Ο σάλος που προκλήθηκε με το tweet της Βούλας Παπαχρήστου έγινε η αιτία να «κοπεί» από την ελληνική αποστολή και έτσι δεν θα συμμετάσχει
στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου!
Πριν από λίγο συντάχθηκε η ανακοίνωση της ΕΟΕ, με την οποία τίθεται εκτός ομάδας για δηλώσεις που «είναι αντίθετοι με το πνεύμα του αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθαι».
«Με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής Aποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τίθεται εκτός Ολυμπιακής Ομάδος η αθλήτρια στίβου του άλματος τριπλούν Παρασκευή Παπαχρήστου για δηλώσεις της που αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Η αθλήτρια δεν βρίσκεται στο Λονδίνο καθώς αναμενόταν λίγο πριν την έναρξη των αγωνισμάτων στίβου», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΟΕ.

Λίγο νωρίτερα, σε μια προσπάθεια να σώσει ό,τι μπορούσε να σώσει, η Βούλα Παπαχρήστου προέβη σε δήλωση με την οποία ζητούσε συγγνώμη απ' όλους. Εκανε λόγο για «κακόγουστο αστείο» και τόνιζε πως είναι αθλήτρια και τίποτα περισσότερο.
Παπαχρήστου: «Συγγνώμη, ήταν κακόγουστο αστείο»
«Αγαπητοί συνεργάτες και φίλοι
Σε συνέχεια των εξελίξεων που δημιουργήθηκαν θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή συγγνώμη για όλα όσα προκάλεσα. Σας στέλνω παρακάτω την Ανακοίνωση Τύπου που θέλω να μοιραστώ μαζί σας.
Ζητώ δημόσια συγγνώμη για το πραγματικά ατυχές και κακόγουστο αστείο που δημοσίευσα από τον προσωπικό μου λογαριασμό στο Twitter. Λυπάμαι και ντρέπομαι για τις αρνητικές αντιδράσεις που προκάλεσα, γιατί σε καμία περίπτωση δεν είχα σκοπό να θίξω κανέναν, ούτε να προσβάλλω τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Το όνειρό μου είναι συνδεδεμένο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και δε θα συμμετείχα σε αυτούς αν δεν σεβόμουν απόλυτα τις αξίες τους. Οπότε, δεν θα μπορούσα να πιστεύω σε διακρίσεις μεταξύ ανθρώπων και φυλών.
Ζητώ συγγνώμη από όλους τους φίλους και συναθλητές που μπορεί να προσέβαλα ή να ντρόπιασα, την Εθνική Ομάδα Στίβου, καθώς και τους ανθρώπους και τις εταιρείες που στηρίζουν την αθλητική μου καριέρα και πορεία. Ακόμα, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τον προπονητή μου και την οικογένεια μου.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Με εκτίμιση

Βούλα Παπαχρήστου».

ΔΗΜΑΡ: «Γυρίστε την πίσω»
Οι αντιδράσεις βεβαίως ήταν έντονες με πιο χαρακτηριστική αυτή της ΔΗΜΑΡ, η οποία κάλεσε την ΕΟΕ να ανακαλέσει την Ελληνίδα πρωταθλήτρια. Πρόταση που έγινε δεκτή λίγο αργότερα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ολυμπιακή Επιτροπή.
«Ρατσιστικό χιούμορ και «αστειάκια» που αφορούν ανθρώπινες ζωές δεν είναι ανεχτά από την ελληνική κοινωνία, δεν μπορούν να ευδοκιμούν στον ελληνικό αθλητισμό.
Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να ανακαλέσει τώρα την κυρία Βούλα Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Βλέποντας από την τηλεόραση τους Ολυμπιακούς Αγώνες ας κάνει όσα άθλια «αστεία» θέλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Σίγουρα, όμως, δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Λονδίνο», ανέφερε η ανακοίνωση.