Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Στη Β' Εθνική υποβιβάστηκε η ΑΕΚ


Ο ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΣΤΗΝ Α2

Στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ λόγω των οικονομικών της οφειλών ύψους 2 εκατ. ευρώ ποσό που έπρεπε να
καταβληθεί για να συμμετάσχει ο σύλλογος στο πρωτάθλημα της Α2.
H «Ενωση» παρά τις προσπάθειες που έγιναν, δεν κατάφερε να βρει τα χρήματα κι έτσι υποβάβιστηκε στη Β' Εθνική με τον Κοροιβο Αμαλιάδας να παίρνει τη θέση της στην Α2.

Με τον υποβιβασμό της στη Β' Εθνική η ΚΑΕ ΑΕΚ διαλύεται, συνεπώς διαγράφεται κι ένα μεγάλο μέρος των χρεών που είχαν δημιουργηθεί στο παρελθόν, με αποτέλεσμα ο σύλλογος να ξεκινάει από το μηδέν.


Η σχετική ανακοίνωση της ΕΟΚ:
Λόγω μη δυνατότητας συμμετοχής στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, η ΕΟΚ έκανε δεκτό το αίτημα του σωματείου ΑΕΚ να λάβει μέρος στο Πρωτάθλημα της Β' Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013.


Μετά τη δήλωση αδυναμίας του σωματείου ΑΕΚ να συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, το σωματείο ΑΣΑ Κόροιβος Αμαλιάδας δικαιούται έχοντας προτεραιότητα να λάβει μέρος στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013.