Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Ο «Big Sofo» στα πράσινα! (photos)


Ο ΣΧΟΡΤΣΑΝΙΤΗΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ


Η δεύτερη μεταγραφή του Παναθηναϊκού είναι γεγονός...

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης επιστρέφει στην Ελλάδα, αυτή τη φορά για λογαριασμό των «πράσινων», καθώς λίγο μετά τις 14:30 η «πράσινη» ΚΑΕ
ανακοίνωσε την μεταγραφή, την οριστικοποίηση της οποίας αποκάλυψε πρώτο το SentraGoal.
«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Οι δύο πλευρές υπέγραψαν συμφωνία τριετούς διάρκειας», ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Παναθηναϊκός, έχοντας μάλιστα και τις σχετικές φωτογραφίες με τον «Big Sofo» να κρατάει στα χέρια του την πράσινη φανέλα.
Ο Σχορτσανίτης γεννήθηκε στις 22 Ιουνίου 1985. Είναι 2.06 και αγωνίζεται στη θέση του σέντερ. Ως έφηβος έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στον Ηρακλή όπου παρέμεινε ως το 2003, χρονιά στην οποία επιλέχθηκε στο νούμερο 34 του ντραφτ του ΝΒΑ από τους Λος Άντζελες Κλίπερς.
Με την Εθνική Ομάδα Ανδρών κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2006 και το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ 2009, ενώ αγωνίστηκε ακόμη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2010. Έχει ακόμη ένα χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ Εφήβων 2002 και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων 2003. Στέφθηκε πρωταθλητής και κυπελλούχος Ισραήλ το 2011 και το 2012, κυπελλούχος Ελλάδας το 2010, πρωταθλητής Αδριατικής Λίγκας το 2012.Η καριέρα του συνεχίστηκε στην ιταλική Καντού, για να επιστρέψει στην Ελλάδα για τον Άρη (2003-05) και τον Ολυμπιακό (2005-2010). Τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίστηκε στη Μακάμπι Τελ Αβίβ (2010-2012), ενώ το 2011 βρέθηκε στην καλύτερη πεντάδα της Ευρωλίγκας.
Ο «Big Sofo» στα πράσινα! (photos)
Ο «Σόφο» έχει μείνει ελεύθερος από τη Μακάμπι, οι συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό ξεκίνησαν πριν από το τέλος της φετινής περιόδου, κορυφώθηκαν λίγες ημέρες μετά το τέλος της σεζόν, αλλά «πάγωσαν» λόγω των εξελίξεων στο θέμα του προπονητή.
Τις τελευταίες ημέρες ο Παναθηναϊκός δραστηριοποιείται έντονα σ' όλα τα μέτωπα, με τον Πεδουλάκη να δίνει το «πράσινο φως» ξεκίνησε νέο κύκλο συζητήσεων με τον διεθνή σέντερ, ο οποίος επιθυμούσε να επιστρέψει στην Ελλάδα και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα του.
Ετσι, την Τρίτη οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία και την Τετάρτη «έδωσαν τα χέρια» και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τριετές συμβόλαιο, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστά τα οικονομικά ανταλλάγματα της συμφωνίας.
Πριν από έναν μήνα, ο «Σόφο» υποβλήθηκε σε αρθροσκοπική επέμβαση αποκατάστασης στο γόνατο για ένα πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε τέσσερις μήνες.