Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Ολοκληρώθηκε η 16η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα


Η 16η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012, στο Ξενοδοχείο «ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ» με την απονομή μεταλλίων στους διαγωνιζόμενους, οι οποίοι διακρίθηκαν μεταξύ των 16 χωρών που έλαβαν μέρος.
Στην τελετή λήξης παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας κ. Νίκος Μαυροκεφαλίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας κα Όλγα Μοσχοπούλου, η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Βέροιας κα Βαρβάρα Μακαμτζόγλου και οι Προϊστάμενοι Β/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας και Πέλλας κ.κ. Ευθύμιος Φλιτούρης και Κων/νος Κούγκας αντίατοιχα.
Τους συμμετέχοντες χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Ημαθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας κ. Στέλιος Μιόγλου, η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Βέροιας και από την πλευρά της Οργανωτικής Επιτροπής και της Μαθηματικής Εταιρείας οι πανεπιστημιακοί κ.κ. Θεόδωρος Μπόλης και Ανάργυρος Φελλούρης.
Αξίζει να σημειωθεί η άριστη διερμηνεία του καθηγητή κ. Δημήτρη Χατζηνικολάου, που βοήθησε στο να γίνουν κατανοητά σε όλους τα όσα ειπώθηκαν.
Η διοργάνωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και...
οι συμμετέχοντες έφυγαν για τις πατρίδες τους με τις καλύτερες εντυπώσεις, ευχαριστώντας όλοι ανεξαιρέτως και καθένας ξεχωριστά για τη φιλοξενία και για τα πλατιά χαμόγελα που διακρίναμε στα παιδιά. Όλοι οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν με τα καλυτέρα λόγια για το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης αλλά και για τον τόπο μας καθώς η Βέροια και η Βεργίνα χαράχθηκαν στη μνήμη τους ως σημαντικά ιστορικά και πολιτιστικά κέντρα.

Αν και οι βραβεύσεις είναι προσωπικές, συνηθίζουμε να αναφερόμαστε στα μετάλλια ανά χώρα. Για την ιστορία λοιπόν, να αναφέρουμε ότι μεταξύ των βαλκανικών χωρών πρώτευσε η Τουρκία με 5 χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο. Η χώρα μας για πρώτη φορά πέτυχε να κατακτήσει την τέταρτη θέση με 2 ασημένια και 4 χάλκινα μετάλλια, ξεπερνώντας χώρες με ισχυρή παράδοση στις Ολυμπιάδες.

Αναλυτικότερα, τα μετάλλια κατανεμήθηκαν ως εξής:
ΒΑΛΚΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ
α.α.
ΧΩΡΑ
ΧΡΥΣΟ
ΑΣΗΜΕΝΙΟ
ΧΑΛΚΙΝΟ
ΣΥΝΟΛΟ
1
ΤΟΥΡΚΙΑ
5
1

6
2
ΡΟΥΜΑΝΙΑ
2
4

6
3
ΣΕΡΒΙΑ

3
3
6
4
ΕΛΛΑΔΑ

2
4
6
5
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

2
2
4
6
ΑΛΒΑΝΙΑ

1
1
2
7
ΠΓΔΜ

1
1
2
8
ΜΟΛΔΑΒΙΑ


5
5
9
ΒΟΣΝΙΑ & ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ


2
2
10
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ


2
2
11
ΚΥΠΡΟΣ


1
1

ΣΥΝΟΛΟ
7
14
21
42

ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΕΣ (ΜΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΕΣ) ΧΩΡΕΣ

α.α.
ΧΩΡΑ
ΧΡΥΣΟ
ΑΣΗΜΕΝΙΟ
ΧΑΛΚΙΝΟ
ΣΥΝΟΛΟ
1
ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ
1
4

5
2
ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

3

3
3
ΤΑΤΖΙΚΙΣΤΑΝ

2
3
5
4
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ

2
1
3
5
ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ

2
1
3

ΣΥΝΟΛΟ
1
13
5
19


Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ημαθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας ευχαριστεί όλους εκείνους τους τοπικούς παράγοντες και τα πρόσωπα τα οποία αγκάλιασαν την προσπάθειά μας και συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της διοργάνωσης. Πρέπει να αναφέρουμε την προσφορά:
- της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας
- του Δήμου Βέροιας και ιδιαίτερα της Δήμαρχου, του Προέδρου του Δημ. Συμβουλίου, της Αντιδημάρχου Παιδείας και του Γενικού Γραμματέα.
- του Δήμου Αλεξάνδρειας και του Δημάρχου προσωπικά
- του Νοσοκομείου Βέροιας
- τον Διευθυντή και τους καθηγητές του 5ου Γυμνασίου Βέροιας,
- των μελών μας εκπαιδευτικών που εργάστηκαν ως επιτηρητές, συντονιστές και βαθμολογητές
- των μαθητών που συνόδευσαν τους διαγωνιζόμενους και ιδιαίτερα τα παιδιά του 1ου Λυκείου Βέροιας για τη μαζική τους συμμετοχή
- των χορηγών τοπικών επιχειρήσεων PANINI και VAENI, των οποίων η συνεισφορά εκτιμάται ακόμη περισσότερο σ’ αυτές τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες.
- του αστικού και του υπεραστικού ΚΤΕΛ Βέροιας.
Επίσης, η Διοικούσα Επιτροπή συγχαίρει την Ελληνική Ομάδα για την επιτυχία της καθώς όλα τα μέλη της πήραν μετάλλιο. Εύχεται ακόμη καλύτερες επιδόσεις στο μέλλον, που θα μας χαρίσουν χαρά και αισιοδοξία για το αύριο της χώρας μας μέσα από την αξιοποίηση τέτοιων «φωτεινών μυαλών».