Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Η συμπεριφορά της δημοτικής μας αρχής μικρογραφία του τι μας περιμένει από μια κυβέρνηση της Ν.Δ.

Μας το έστειλε o Αντώνης Μάντζιος..... Ευχαριστούμε πολύ

Η  συμπεριφορά της δημοτικής μας αρχής μικρογραφία του τι μας περιμένει από μια  κυβέρνηση της Ν.Δ.    Για δεύτερη τετραετία η παράταξη του κ. Χιονίδη
  κυβερνάει το Δήμο μας εκλεγμένη με την υποστήριξη της Ν.Δ. και του ΛΑ.Ο.Σ.
Η  συμπεριφορά της απέναντι στους δημότες απέναντι στην μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και η στάση της απέναντι στη νομιμότητα  αποδεικνύει κατά πόσο η δημοτική μας αρχή και τα κόμματα που την υποστηρίζουν έχουν σχέση μ ε τον διάλογο, τη δημοκρατία, το ήθος αλλά και τη νομιμότητα.
Ας δούμε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο.
Με επιθέσεις κατηγορίες και πολλά λόγια απάντησε ο δήμαρχος σε αίτημα κατοίκων που αφορούσε προβληματισμούς τους για την ανάπλαση τριών οδών στα Αστικά χωρίς να τους δοθεί η δυνατότητα να απαντήσουν  σε δόξα της δημοκρατίας. Σε αυτό να προσθέσουμε το γεγονός ότι ο δήμαρχος δεν έχει ώρες συνάντησης με δημότες και φορείς.
     Στη συνέχεια ο δήμαρχος αρνήθηκε να απαντήσει στο θέμα που του θέσαμε, της μη χορήγησης γάλακτος στους εργάτες καθαριότητας εδώ και δύο χρόνια, παραβιάζοντας τις σχετικές διατάξεις που αφορούν την υγεία των πιο βαριά εργαζομένων στο Δήμο μας.
Αρνήθηκε να απαντήσει γιατί δεν προκηρύσσει τη θέση του συμπαραστάτη του δημότη παραβιάζοντας ρητά το νόμο αλλά και αφήνοντας το πολίτη έρμαιο στη γραφειοκρατία, στον κομματισμό και το πελατειακό παραταξιακό κράτος του δήμου μας.
Υποσχέθηκε ακόμα μια φορά την παραχώρηση αίθουσας στις παρατάξεις, κάτι που προβλέπεται από το νόμο, αλλά δεν το κάνει η δημοτική μας αρχή εμποδίζοντας άμεσα τη λειτουργία της αντιπολίτευσης στο Δήμο μας.
Αρνήθηκε να απαντήσει στις προτάσεις μας για χαλικόστρωση του χώρου στον καταυλισμό  των Ρωμά στην Κατερίνη, την κοπή των χόρτων, την παροχέτευση των νερών για να γλυτώσουν οι συνδημότες μας από τα φίδια, τα κουνούπια και γιατί όχι από την χολέρα, έργα που δεν κοστίζουν αλλά είναι απαραίτητα. Αντί απάντησης σε αυτά μας κατηγόρησε για προεκλογικό ενδιαφέρον λες και οι παρατάξεις δεν μπορούν να θέτουν  ζητήματα προεκλογικά.
Δεν έδωσε ουσιαστικές απαντήσεις για τη πορεία των έργων για το Πολιτιστικό Κέντρο στο ΚΤΕΛ και μετά από επίμονες ερωτήσεις διαφάνηκε ότι υπάρχει εμπλοκή τόσο με τις μελέτες όσο και τον εργολάβο, χωρίς να μας απαντήσει αν υπάρχει πρόβλημα χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ.  Αντί αναλυτικών απαντήσεων μας κατηγόρησε γιατί ανάλογες ερωτήσεις έκανε εγγράφως και άλλος συνδημότης μας λες και οι ερωτήσεις μας ήταν βαλτές!!
Το αποκορύφωμα είναι ότι μετά την κατά τη συνήθη  αποχώρησή του από την αίθουσα  δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, δεξί χέρι του δημάρχου, πρόεδρος επ αμοιβή δημοτικής επιχείρησης ( οι εργαζόμενοι της οποίας είναι απλήρωτοι) καθισμένος και κουβεντιάζοντας στις θέσεις των πολιτών διέκοπτε επανειλημμένως τον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης κ. Γκούνα στις τοποθετήσεις του ενώ ακούστηκε και υβριστική έκφραση εκ μέρους του, κάτι το οποίο όξυνε τα πνεύματα οδήγησε στην διακοπή του δημοτικού συμβουλίου και την ομόφωνη αποχώρηση της αντιπολίτευσης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι για πολλοστή φορά το συγκεκριμένο στέλεχος του κ. Χιονίδη ( απόντος κατά το σύνηθες του δημάρχου ) επιτίθεται εκτός διαδικασίας και εκτός μικροφώνου υβρίζοντας και με βαρείς χαρακτηρισμούς ομιλητές της αντιπολίτευσης επειδή διαφωνεί με τα λεγόμενά τους ή επειδή βιάζεται να τελειώσει η συνεδρίαση χωρίς να τύχει της παραμικρής επίπληξης από το Προεδρείο.
      Παράλληλα επειδή το γεγονός έχει καταγγελθεί δημοσίως αλλά και γνωστοποιηθεί στον δήμαρχο, εξακολουθώντας ο δήμαρχος να τον περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του ορίζοντάς τον μέχρι και αναπληρωτή του σε διάφορες εκπροσωπήσεις του, αποδεικνύει ότι αυτή του η συμπεριφορά υποστηρίζεται αφού δεν καταδικάζεται από τον δήμαρχο, μια συμπεριφορά που προσπαθεί να  φοβίσει και να φιμώσει την αντιπολίτευση του Δήμου, σε δόξα της δημοκρατίας που επαγγέλλονται δημοτικά αρχή αλλά και τα κόμματα που την υποστηρίζουν.
     Όταν οι δημότες δεν μπορούν να διατυπώσουν τις απόψεις τους, δεν μπορούν διαμαρτυρηθούν στον δήμαρχο, όταν αντιπολίτευση δεν έχει απαντήσεις στα θέματα που θέτει, όταν υβρίζεται και απειλείται από στελέχη της δημοτικής αρχής, όταν ο ίδιος ο νόμος δεν εφαρμόζεται και όλα αυτά επαναλαμβανόμενα τα τελευταία χρόνια, αυτά δεν είναι απλά δείγματα αλλά και αποδείξεις για το τι δημοκρατία διακονούν, τι δημοκρατία πρεσβεύουν όχι μόνο αυτοί της δημοτικής αρχής αλλά και τα κόμματα τα οποία τους στηρίζουν ( Ν.Δ. και ΛΑ.Ο.Σ)  στις συγκεντρώσεις των οποίων συμμετέχουν ως περιφερόμενοι οπαδοί.


Κατερίνη 14/6/2012
Μάντζιος Δ. Αντώνης
Δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης
Επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών
για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης