Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Βαρυσήμαντη αποκλειστική συνέντευξη της ''μαντάμ αφεντικό ΔΝΤ'', μόνο στο ''Καλάμι''

Μας το έστειλε το kalami.net/..... Ευχαριστούμε πολύ

'Είμαι εντυπωσιασμένη από την εξυπνάδα του λαού της Ελλάδας και ειδικά από την πολιτική του οξυδέρκεια''

Βαρυσήμαντη αποκλειστική συνέντευξη της ''μαντάμ αφεντικό ΔΝΤ'', μόνο στο ''Καλάμι''
''Λίγο μας ενδιαφέρει ποιός θα είναι και πως θα λέγεται ο επόμενος πρωθυπουργός στην Ελλάδα''
Tι λέει γιά τον λαό, τους πολιτικούς αρχηγούς και τον... GAP. Μύθοι και πραγματικότητες, αλήθειες και προπαγάνδες. Οι εκλογές, τα μνημόνια-δάνεια κ.ά... Τι αναφέρει γιά τους 'Ελληνες ανταποκριτές στις ΗΠΑ.

(Συνέντευξη στην εκλεκτή δημοσιογράφο-αρθρογράφο μας, δ/δα Φίμπη Σκυλάκη. Η ΜΟΝΗ αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε ίσαμε τώρα η ''σιδηρά μαντάμ-αφεντικό του ΔΝΤ'' σε ελληνικό ΜΜΕ... Προτίμησε το παλαιότερο και πρώτο ''ιντερνετικό-διαδικτυακό'' ΜΜΕ, το ''Καλάμι'')

Φίμπη Σκυλάκη: Μαντάμ ΔΝΤ, χαίρομαι που μου δίνετε την δυνατότητα να τα πούμε και να απαντήσετε στις ερωτήσεις μου.

Κριστίν μανταμ ΔΝΤ: Κι εγώ χαίρομαι που συνομιλώ, επιτέλους, με μιά αξιόλογη Ελληνίδα δημοσιογράφο και δίνω την πρώτη μου αποκλειστική συνέντευξη γιά την Ελλάδα.

Φίμπη: Μαντάμ, με κολακεύετε, σας ευχαριστώ. Η πρώτη μου ερώτηση είναι, γιατί δώσατε τα δάνεια στην Ελλάδα;
Μαντάμ ΔΝΤ: Εμείς δανείζουμε σε όσες χώρες έχουν ανάγκη και μας το ζητούν. Δεν πήγαμε εμείς στην Ελλάδα να προσφέρουμε δάνεια. Ο πρώην πρωθυπουργός της, ο George A. Papandreou (GAP) ήρθε σε εμάς τρέχοντας και ζήτησε βοήθεια μόλις εκλέγηκε. Γιατί, ρωτήστε την κυβέρνηση των ΗΠΑ και ρωτήστε τι συζητήθηκε στον Λευκό Οίκο μεταξύ GAP και πρόεδρου Ομπάμα αρχές Μαρτίου 2010, όταν ο πρωθυπουργός σας ήταν εκεί γιά την τελετή για την εθνική σας επέτειο και κλείστηκε η συμφωνία γιά την προσφυγή της Ελλάδας στην Τρόϊκα. Πως θα μπορούσε διαφορετικά η Αμερική να πλήξει την ενωμένη Ευρώπη και το ευρώ, χωρίς πρόθυμους όπως ο GAP;

Φίμπη: Δηλαδή μαντάμ ΔΝΤ, λέτε ότι ο GAP λειτούργησε ως Εφιάλτης γιά λογαριασμό των ΗΠΑ;
Μαντάμ ΔΝΤ: 'Οχι...Λέω ότι χάρη στον GAP οι 'Ελληνες βλέπουν εφιάλτες και οι Αμερικανοί το ευρώ να πέφτει.

Φίμπη: Μα αυτός δήλωνε ακόμα και όταν εκλέγηκε ότι δεν πρόκειται να προσφύγει στο ΔΝΤ.
Μαντάμ ΔΝΤ: Το τι δήλωνε στον λαό και το τι έκανε, είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Φίμπη: Πως εκτιμάτε την κατάσταση στην Ελλάδα; Θα τα καταφέρει;
Μαντάμ ΔΝΤ: Ναι... Οι άνθρωποί μας στην Ελλάδα είναι εντυπωσιασμένοι με τον λαό της. 'Οπου πάνε βλέπουν πολίτες με το κινητό στο χέρι κατά πλειοψηφία ακριβό IPhone και τις καφετέριες και τις ταβέρνες γεμάτες. 'Αρα χρήμα υπάρχει. Φόρους δεν πληρώνουν.

Φίμπη: Λέτε συχνά ότι οι 'Ελληνες πρέπει να πληρώνουν φόρους. Ο λαός πληρώνει φόρους.
Μαντάμ ΔΝΤ: Ναι μέρος του λαού πληρώνει, αλλά να πληρώνει όλος ο λαός.

Φίμπη: Πόσο να πληρώνει ο λαός, τον στράγγιξαν. Οι πλούσιοι δεν πληρώνουν.
Μαντάμ ΔΝΤ: Μα γι' αυτό είναι πλούσιοι, εκατομμυριούχοι και εφοπλιστές. Σε κάθε χώρα υπάρχουν κορόϊδα και έξυπνοι. Το είπε και ο εφοπληστής Βίκτωρας Ρέστης στο Bloomberg: ''Αν με βρείτε, φορολογήστε με''.
Φίμπη: Πιστεύετε ότι το ελληνικό κράτος κάνει ότι θάπρεπε γιά την δίκαιη φορολογία κι εφαρμογή των μνημονίων;
Μαντάμ ΔΝΤ: Ελληνικό κράτος; Ποιό κράτος;
Φίμπη: Ξέρετε ο κόσμος φωνάζει, διαμαρτύρεται και αυτοκτονεί εξαιτίας των μέτρων του Μνημονίου, χώρια  τα πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας, ιδιαίτερα στους νέους.
Μαντάμ ΔΝΤ: Γι' αυτό, μου λένε, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ...
 Αλλά σε ότι αφορά την ανεργία ακόμα και ο GAP δήλωσε σε τηλεόραση της Πάτρας ότι, χωρίς το μνημόνιο θα είχατε διπλάσιους ανέργους. 'Αρα το μνημόνιο είναι ''δώρο Θεού''. Το λέει και ο πρώην πρωθυπουργός σας, που εσείς εκλέξατε. To λέει και ο κ. Μπάμπης, που εμείς επιλέξαμε.

Φίμπη: Η γνώμη σας γιά τους πολιτικούς αρχηγούς στην Ελλάδα;
Μαντάμ ΔΝΤ: Οι καλύτεροι γιά τον λαό της. Αυτοί που του πρέπουν. Ξέρετε, οι πολιτικοί ηγέτες πάντα, είναι ο καθρέπτης ενός λαού που τους ψηφίζει.

Φίμπη: Η γνώμη σας γιά τον λαό της Ελλάδας;
Μαντάμ ΔΝΤ: Ευρωπαϊστής, εξελιγμένος, μοντέρνος. Προτιμά νάναι στο ευρώ έστω και χρεοκοπημένος. Μπορεί να βρίζει τους πολιτικούς που του επέβαλαν τα Μνημόνια και υποφέρει πολύ, αλλά τους ψηφίζει.Είμαι εντυπωσιασμένη από την εξυπνάδα του λαού της Ελλάδας και ειδικά από την πολιτική του οξυδέρκεια. Το πιστοποιεί και το γεγονός ότι ψήφισε τον GAP γιά πρωθυπουργό.

Φίμπη: Ποιόν θα θέλατε να εκλεγεί στις εκλογές την Κυριακή;
Μαντάμ ΔΝΤ: Λίγο μας ενδιαφέρει ποιός θα είναι και πως θα λέγεται ο επόμενος πρωθυπουργός. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να αποπληρωθούν τα δάνεια.

Φίμπη: Εκτιμάτε ότι η Ελλάδα θα εκδιωχτεί από την ευρωζώνη και το ευρώ;
Μαντάμ ΔΝΤ: 'Οχι, αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Προέχει η αποπληρωμή των δανείων ή η κατάσχεση αν η αποπληρωμή δεν γίνει.

Φίμπη: Από την υπογραφή των Μνημονίων και μετά, δισεκατομμύρια ευρώ καταθετών -μεταξύ αυτών και πολιτικοί- στην Ελλάδα, έφυγαν στο εξωτερικό. Η εκτίμησή σας γιά το γεγονός;
Μαντάμ ΔΝΤ: Αυτό άμεσα δεν μας φορά. Είναι θέμα φιλοπατρίας των Ελλήνων και νόμων. Εξάλλου, αν στην Ελλάδα υπήρχε Δικαιοσύνη και ισονομία, οι 'Ελληνες ήταν εργατικοί, δούλευαν ομαδικά, πλήρωναν όλοι δίκαια φόρους, είχαν φιλοπατρία και έντιμους πολιτικούς, θα είχατε χρεοκοπήσει και προσφύγει σε εμάς και στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση γιά δανεισμό; Κι επειδή σέβομαι την ιστορία της Ελλάδας, σας παραπέμπω στους 300 και στον Εφιάλτη. Μόνο που σήμερα στην Ελλάδα άλλαξαν οι συσχετισμοί, ανάποδα.

Φίμπη: Τελευταία διαπιστώνουμε ντόμινο αρνητικών εξελίξεων στη Νότια Ευρώπη και βλέπουμε χώρες να προσφεύγουν στο ΔΝΤ.
Μαντάμ ΔΝΤ: Εμείς είμαστε κάτι σαν τράπεζα με κεφάλαια που μας δίνουν άτοκα χώρες. Και κάθε τράπεζα που σέβεται τον εαυτόν της, πράττει ανάλογα όταν της ζητηθεί και δανείζει ανάλογα, επιβάλλοντας τους όρους της, γιά κέρδος. Σε ότι αφορά τη νότια Ευρώπη, τυχαίο. 'Η ρωτήστε την αμερικάνικη κυβέρνηση.

Φίμπη: Αν η Ελλάδα δεν μπορέσει να αποπληρώσει;
Μαντάμ ΔΝΤ: Πολύ πιθανό. Γι αυτό υπογράφηκαν οι εγγυήσεις και μάλιστα εύκολα εκ μέρους της Ελλάδας. Εντυπωσιαστήκαμε από την ευκολία και την προθυμία της κυβέρνησης και των πολιτικών. Δεν μας ζήτησαν καν διαπραγμάτευση. 'Οτι ζητήσαμε το υπόγραψαν αμέσως, χωρίς δεύτερη σκέψη. Πιό εύκολη υπόθεση δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ. Ομολογώ ότι η Ελλάδα έχει τους πιό πρόθυμους πολιτικούς στον πλανήτη. Πέρασαν τα Μνημόνια στην Βουλή πολύ άνετα και εγγυήθηκαν μάλιστα γραπτά οι πολιτικοί αρχηγοί, γιά την εφαρμογή τους.

Φίμπη: Ναι, αλλά ο κόσμος βρίζει τους πολιτικούς στην Ελλάδα, γιά την προθυμία τους να ψηφίσουν τα Μνημόνια, έστω και χωρίς να τα διαβάσουν, σε βαθμό δουλοπρέπειας.
Μαντάμ ΔΝΤ: Δικό του πρόβλημα. Αυτός ξαναψηφίζει τους ίδιους και τους έχει δώσει και ασυλία. Εξάλλου, τα Μνημόνια στην Ελλάδα πέρασαν ανώδυνα επειδή η λεγόμενη 4η εξουσία (δηλ. ΜΜΕ) συμπλέει με την 1η.. Αν τα ΜΜΕ έλεγαν την αλήθεια και δεν ήταν δεμένα με την πολιτική εξουσία, θα περνούσαν τόσο εύκολα τα μέτρα των Μνημονίων; Ως ΔΝΤ είμαστε σοβαρό 'Ιδρυμα, λέτε να μην ξέρουμε που πάμε και τι κάνουμε;

Φίμπη: Η Ελλάδα δεν εξάγει σχεδόν τίποτα. Αν δεν αποπληρώσει, θα της πάρετε και την...Ακρόπολη;
Μαντάμ ΔΝΤ: 'Οχι την Ακρόπολη. Αλλά οτιδήποτε άλλο. Στην χειρότερη περίπτωση η Ελλάδα θα γίνει γιά την Ευρώπη, ότι ήταν η Κούβα επί Μπατίστα γιά τους Αμερικανούς, την δεκαετία του '50.

Φίμπη: Δηλαδή υποννοείτε το ''μπορντέλο'' της Ευρώπης;
Μαντάμ ΔΝΤ: Συ είπας.

Φίμπη: Το ελληνικό Δημόσιο δεν λειτουργεί αλλά καταναλώνει το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού. Γιατί δεν γίνονται εκεί δραστικές περικοπές και ειδικά κατάργηση ημιενεργών κρατικών φορέων, αλλά την πληρώνει άσχημα συνέχεια ο λαός;
Μαντάμ ΔΝΤΕμείς ζητήσαμε επιτακτικά να μην επιβαρύνεται συνέχεια ο λαός και να χτυπηθεί η πληγή του Δημόσιου με κατάργηση κρατικών φορέων. Οι πολιτικοί σας δεν το θέλησαν πεισματικά, γιά δικούς τους κομματικούς λόγους. Εσείς τους ψηφίζετε. 'Αρα εσείς πληρώστε και την ζημιά.

Φίμπη: Σε καθημερινή βάση ανταποκριτές στις ΗΠΑ, ΜΜΕ της Αθήνας, ''βομβαρδίζουν'' την Ελλάδα με δηλώσεις ΔΝΤ. Είχατε πάντα τόση μιντιακή δραστηριότητα;
Μαντάμ ΔΝΤ: 'Εχουμε δανείσει δεκάδες χώρες. Αλλά τέτοιο ενδιαφέρον από ανταποκριτές τους, ουδέποτε είχαμε δει στην έδρα μας στην Ουάσιγκτον. Με τους 'Ελληνες είναι πρωτοφανές, μοναδικό. Εμείς δεν ασχολούμεθα με την Ελλάδα. Εξάλλλου δεν μπορούμε να ασχοληθούμε με κάθε χώρα που δανείζουμε. Αυτοί, οι ανταποκριτές ασχολούνται με εμάς και γράφουν ή λένε, ευτυχώς, αυτά που τους λέμε και θέλουν να ακούσουν στην Ελλάδα. Οι άνθρωποί μας στην Ελλάδα, μας λένε ότι βάζουν στις ανταποκρίσεις τους, ότι μεταδίδουν από την Ουάσιγκτον, ενώ γνωρίζουμε ότι μένουν Νέα Υόρκη κι ένας, όπως αναφέρεται στο facebook, μένει στην άλλη άκρη της Αμερικής, στο Σηάτλ. Οφείλω να πω ότι σχεδόν όλους, τους δακρίνει σοβαροφάνεια.

Φίμπη: Σοβαροφάνεια, δηλαδή όχι σοβαρότητα;
Μαντάμ ΔΝΤ: Συ είπας...

Φίμπη: Είναι κοινό μυστικό ότι έπεσε πολύ ''άγνωστης προέλευσης'' χρήμα γιά την φιλομνημονιακήπροπαγάνδα των ΜΜΕ στην Ελλάδα, αλλά και γιά εξαγορές πολιτικών. Εσείς τι λέτε;
Μαντάμ ΔΝΤ: Περίεργο, πρωτοφανές. Συμβαίνουν τέτοια διεφθαρμένα πράγματα στην Ελλάδα; Λαδώματα κι εξαγορές; Απίστευτο. Κι εγώ νόμιζα διαφθορά είχε μόνο η Νιγηρία, γι΄αυτό υποφέρουν τα παιδιά της, σε αντίθεση με τα παιδιά στην Ελλάδα.


Φίμπη: 'Ολα δείχνουν ότι δεν θα σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση και σε αυτές τις εκλογές. Ποιές συμμαχίες κομμάτων θα θέλατε εσείς να κυβερνήσουν και ποιόν θα θέλατε ως εξωκοινοβουλευτικό πρωθυπουργό;
Μαντάμ ΔΝΤ: Δεν επεμβαίνουμε στα εσωτερικά της χώρας επίσημα. Αυτό θα το επιλέξουν οι πολιτικοί που θα ψηφίσει ο λαός. Όσο γιά εξωκοινοβουλευτικούς, θα προτιμούσαμε τον κ. Μπάμπη Παπαδημητρίου του ΣΚΑΙ ή τον κ. Γιάννη Πρετεντέρη του MEGA.
Φίμπη: 'Εχετε πολλούς ανθρώπους σας στην Ελλάδα;
Μαντάμ ΔΝΤ: Φυσικά. Τι ΔΝΤ είμαστε; Μόνο οι πρεσβείες θα έχουν Αλέξηδες και Πορτοσάλτες;


Φίμπη: Το μήνυμά σας στον λαό της Ελλάδας;
Μαντάμ ΔΝΤ: 'Ελληνες κουράγιο. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Εμείς στηρίζουμε την Ελλάδα, γενικά τους πελάτες μας. Αρκεί να είστε εντάξει στις υποχρεώσεις σας απέναντί μας.