Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με συνεργασίες και τον λαό σε εγρήγορση, για την επόμενη μέρα

Μας το έστειλε o Αντώνης Μάντζιος..... Ευχαριστούμε πολύ

Ο  ΣΥΡΙΖΑ, με συνεργασίες και τον λαό σε εγρήγορση, για την επόμενη μέρα
                                                                  του Αντώνη Δ. Μάντζιου
                                                             υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
     Πηγαίνοντας προς τις εκλογές και με το τέλειωμα της προεκλογικής περιόδου είναι χρήσιμη
μια  αποτίμηση, μια νηφάλια σκέψη,  πριν ο πολίτης φθάσει στην κάλπη και σημαδέψει με την ψήφο του την πορεία των πολιτικών εξελίξεων.  Τώρα που θα κατακαθίσει κουρνιαχτός της κινδυνολογίας, της μαύρης προπαγάνδας και των υπερβολών, ο κάθε πολίτης οφείλει να ξετυλίξει το πολύχρωμα περιτύλιγμα των προεκλογικών υποσχέσεων και να δει αυτό που κρύβεται παρά μέσα,   αυτό που λέμε διακύβευμα των εκλογών.
Το μνημόνιο που εφαρμόζεται για τρίτο χρόνο στην πατρίδα μας, μας επιφυλάσσει ακόμα χειρότερα μέτρα σε βάρος των μισθωτών  των συνταξιούχων των επαγγελματιών , του κράτους πρόνοιας, σε βάρος της δημοκρατίας, σε βάρος της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας με άμεσο αποτέλεσμα την εξαθλίωση της κοινωνίας, την άτακτη χρεοκοπία και τελικά την  έξοδο από το ευρώ. Για όλα αυτά τα χειρότερα που θα ακολουθήσουν,  υπάρχουν τα μέτρα, υπάρχουν οι αποφάσεις της πρώην κυβέρνησης,  μένει μόνο  η εφαρμογή τους μετά τις εκλογές.
Αυτό είναι το μέλλον που μας επιφυλάσσει το μνημόνια και οι προτάσεις των κομμάτων που το υποστήριξαν (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΛΑ.Ο.Σ.) ανεξάρτητα των προτάσεων τους, τώρα, για δήθεν επαναδιαπραγμάτευση. Αυτό που δεν έκαναν όταν έπρεπε δεν γίνεται τώρα που δεν μπορούν. Άλλωστε οι κυβερνήσεις Καραμανλή και Παπανδρέου είναι πρόσφατες και πιο πρόσφατη η συγκυβέρνηση Βενιζέλου – Σαμαρά, και το ποτάμι δεν γυρίζει  πίσω.
Απέναντι σε αυτό τον κατήφορο και μέσα από το διπολικό σύστημα, καρπός του εκλογικού συστήματος, της όξυνσης των κοινωνικών αντιθέσεων αλλά και των προεκλογικών σκοπιμοτήτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ,   στέκεται ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ  ο οποίος καλείται σήμερα σε συνθήκες κοινωνικής εξαθλίωσης και οικονομικής δυσπραγίας να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στο λαϊκό κίνημα, να διαχειριστεί την κρίση να δώσει πολιτική και οικονομική διέξοδο στην πατρίδα μας.
Ένας αγώνας δύσκολος, ένα δρόμος επικίνδυνος,  ένα πικρό ποτήριον το οποίο δεν μπορεί να αρνηθεί, ένα ιστορικό καθήκον που καλείται να το φέρει σε πέρας. Χωρίς κομπασμούς, χωρίς αυταρέσκεια, χωρίς ερασιτεχνισμούς, χωρίς αλαζονεία είναι υποχρεωμένος να προσέλθει στο ραντεβού της ιστορίας.
Οι δυσκολίες τις επόμενης μέρας, ο δύσβατος  δρόμος που πρέπει να διανύσει, τα βαρίδια του σάπιου πολιτικού καθεστώτος που πρέπει να αφήσει, οι ανάγκη σκληρών διαπραγματεύσεων με τους δανειστές μας, το δυσμενές διεθνές περιβάλλον, και άλλα πολλά, αναδεικνύουν την ανάγκη  ο ΣΥΡΙΖΑ να μην είναι μόνος σε αυτή τη μάχη γιατί  ούτε οι μικρές οργανωμένες δυνάμεις του , ούτε το χαμηλό ποσοστό εκκίνησης του ,  ούτε το πολύχρωμο καινούργιο εκλογικό του σώμα αρκούν.
Απαιτείται μια εν τοις πράγμασι από τον ΣΥΡΙΖΑ μια επίθεση πολιτικής ενότητας και συνεργασιών με τις άλλες δυνάμεις της Αριστεράς, ανεξάρτητα εκλογικών ποσοστών, με νέες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που ανατέλλουν χωρίς εγωισμούς και μικρότητες,, χρειάζεται αξιοκρατία, σχέσεις εμπιστοσύνης, συλλογικότητα, αυτοθυσία, απαιτείται  το ήθος και  η σεμνότητα της Αριστεράς,  η δουλειά του μερμηγκιού, η μόνιμη επαφή με τον κόσμο της δουλειάς και της γειτονιάς η επίλυση της καθημερινότητας των πολιτών.
Και πρώτα από όλα επιβάλλεται η ανάπτυξη της δημοκρατίας, η διαφάνεια, ο δημοκρατικός έλεγχος, από την λήψη της απόφασης μέχρι και την εκτέλεσή της. Ο κάθε πολίτης θα πρέπει να νιώθει και να είναι,  καθημερινά συμμέτοχος στην διακυβέρνηση της χώρας, στις μικρές και τις μεγάλες αποφάσεις.
Γι  αυτό η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ με τον λαό σε εγρήγορση είναι ψήφος θετική, είναι ψήφος ελπίδας, ψήφος αναγέννησης της δημοκρατίας, ανάκαμψης της οικονομίας, κοινωνικής δικαιοσύνης,  είναι ψήφος για μας ,για τα παιδιά μας, για την κοινωνία, για την πατρίδα μας.

Κορινός 15/6/2012