Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Κορυφαία στελέχη της ΝΔ κινδυνεύουν να μείνουν εκτός βουλής…

Μας το έστειλε το kentrinews..... Ευχαριστούμε πολύ

Μετά τη "σφαγή" των κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ στις 6 Μαΐου, μπορεί να έχουμε σε δύο βδομάδες, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα... και τη "σφαγή" των γαλάζιων.
Συγκεκριμένα στην περίπτωση που το κόμμα της Αριστεράς είναι πρώτο στις εκλογές της 17ης
Ιουνίου, τότε κινδυνεύουν να μείνουν εκτός βουλής πάνω από 40 γαλάζιοι βουλευτές, από τους 108 που εξελέγησαν στις προηγούμενες εκλογές.
Για παράδειγμα στην Α΄ Αθήνας η ΝΔ θα εκλέξει, αν είναι δεύτερο κόμμα, 3 έως 5 βουλευτές.
Δηλαδή, πλην Αβραμόπουλου, Κεφαλογιάννη και Κακλαμάνη που είναι στις 3 πρώτες θέσεις, κανείς από τους άλλους πέντε, (Πιπιλή, Κικίλιας, Μηταράκης, Παυλόπουλος και Ψυχάρης) δεν πρέπει να αισθάνεται σίγουρος ότι θα είναι ξανά στη βουλή.
Τα ίδια αναμένονται και στη Β Αθηνών. Από τους 14 βουλευτές που κέρδισε στις προηγούμενες εκλογές η ΝΔ, μπορεί τώρα να απωλέσει 5 με 6 έδρες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μείνουν εκτός βουλής οι: Πάνος Παναγιωτόπουλος, Αννα Καραμανλή, Βύρων Πολύδωρας, Αικατερίνη Σιδηροπούλου- Παπακώστα και Γιάννης Παπαθανασίου.
Στην Α' Θεσσαλονίκης η ΝΔ κέρδισε 6 έδρες και ως δεύτερο κόμμα μπορεί να μείνει με τις μισές. Στο ενδεχόμενο αυτό μπορεί να μείνουν εκτός οι Γιάννης Ιωαννίδης, Έλενα  Ράπτη και Γιώργος Ορφανός.