Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Εξοδος ρεκόρ 66,2 δισ. ευρώ από την Ισπανία στο εξωτερικό

Μας το έστειλε το onlycy.com..... Ευχαριστούμε πολύ
Θορυβημένοι από την άσχημη κατάσταση των τραπεζών τους, οι Ισπανοί διοχετεύουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό με το πιο γρήγορο ρυθμό που έχει καταγραφεί από τότε που άρχισαν να κρατούνται
αρχεία για το θέμα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την Πέμπτη, ενώ παράλληλα οκτώ περιφέρειες υποβαθμίστηκαν.

Οπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Ισπανίας, 66,2 δισ. ευρώ διοχετεύτηκαν στο εξωτερικό τον Μάρτιο, τα περισσότερα από τότε που δημιουργήθηκε το αρχείο το 1990.

Τον ίδιο μήνα πέρσι τα ποσά που διοχετεύτηκαν στο εξωτερικό ήταν 5,4 δισ. ευρώ.

Οι Ισπανοί, οι οποίοι ανησυχούν για την κατάσταση των τραπεζών τους, οι οποίες χτυπήθηκαν από την έκθεσή τους στο κραχ του τομέα των ακινήτων το 2008, στέλνουν τα χρήματά τους σε λογαριασμούς που βρίσκονται σε πιο ισχυρές οικονομίες στη Βόρεια Ευρώπη.

Σε μια άλλη εξέλιξη ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε οκτώ περιφέρειες, προειδοποιώντας ότι μια ενδεχόμενη αποτυχία από την πλευρά της Κυβέρνησης της χώρας να λάβει νέα μέτρα θα έχει ως αποτέλεσμα νέες υποβαθμίσεις.

Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Ισπανίας Soraya Saenz de Santamaria αναμένεται την Πέμπτη να συναντηθεί με τον Υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ και την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.