Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

«Πρωτογενής Τομέας και Περιβάλλον: Ημερίδα εργασίας στα Κύμινα»

Μας το έστειλε η Λία Παπαδράγκα..... Ευχαριστούμε πολύ

Ημερίδα εργασίας με τίτλο «Πρωτογενής Τομέας και Περιβάλλον» διοργανώνει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Φορέα

Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα και το Δήμο Δέλτα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Ιουνίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στο κοινοτικό κατάστημα Κυμίνων, στις 7 το απόγευμα.
Η εκδήλωση έχει ως στόχο να αποτελέσει την αρχή της δημιουργίας ενός πλαισίου συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ των αρμόδιων φορέων (Δήμος, Φορέας Διαχείρισης, Υπηρεσίες ΠΚΜ, αγρότες και αλιείς), για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων που προκαλούνται από την ανθρώπινη δραστηριότητα στην προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα.
Μάλιστα, σκοπός είναι να υπάρξουν συγκεκριμένες προτάσεις και δεσμεύσεις εκ μέρους των παρισταμένων για θέματα, όπως η διαχείριση των υπολειμμάτων της αλιευτικής δραστηριότητας (δίχτυα, μυδοκελύφη) και η ρύπανση από την χρήση των λιπασμάτων από τη γεωργία.

Η στήριξη της λειτουργία του φορέα διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα με σκοπό τη διαχείριση της περιοχής ευθύνης του είναι έργο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Πληροφορίες: Λία Παπαδράγκα
2310 794811, press@axiosdelta.gr

Χαλάστρα, 1 Ιουνίου 2012