Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Πως γλίτωσε από το μακελειού του Μπρέιβικ στη Νορβηγία;

Μας το έστειλε το onlycy.com..... Ευχαριστούμε πολύ
Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες δύο φίλων που προσπάθησαν να κρυφτούν σε απόκρημνα βράχια για να μην τους δει ο Αντερς Μπρέιβικ.

Ο λόγος για 19χρονο Μάριους Χοφτ ο οποίος πίστεψε πώς η ζωή του είχε τελειώσει. Ο νεαρός γλίτωσε
τη σφαγή του Αντερς Μπρέιβικ αλλά μόλις οι διασώστες τον ανέβασαν με σχοινί σε ασφαλές μέρες λιποθύμησε από τον τρόπο.

Περισσότεροι από 69 άνθρωποι είχαν σφαγιαστεί στο νησι Ουτόγια και ο καλύτερός του φίλος Αντρέας Ντάλμπι Γκρόνεσμπι είχε βρει τραγικό θάνατο μπροστά στα μάτια του.

Είχαν σκαρφαλώσει μαζί για να σωθούν αλλά ο Αντερς γλίστρησε με αποτέλεσμα να τσακιστεί στους βράχους. Δεν μπορούσε, όμως, ούτε να φωνάξει, ούτε να κλάψει καθώς ο φρικτός ήχος των πυροβολισμών τον υποχρέωνε να μείνει ακίνητος από τον φόβο.

Η κατάθεση του Χοφτ ήταν σίγουρα από τις πιο δραματικές στη δίκη του -ατάραχου σε όλη σχεδόν τη διαδικασία- Μπρέιβικ στη νορβηγική πρωτεύουσα.

“Αρχισα να κλαίω αλλά αποφάσισα να κρατήσω τα δάκρυά μου γιατί ήθελα να επιβιώσω. Σκεφτόμουν συνέχεια τη μαμά μου”, κατέθεσε ο 19χρονος Χοφτ ο οποίος ταλαιπωρείται από αϋπνίες και δεν μπορεί ούτε να εργαστεί ούτε να διαβάσει τα μαθήματά του για το πανεπιστήμιο μετά τη σφαγή στην οποία έγινε μάρτυρας.

Την περασμένη εβδομάδα κατέθεσαν οι επιζώντες που δεν είχαν υποστεί κάποιο τραυματισμό.

Η δικαστική απόφαση για την ποινή του Μπρέιβικ εξαρτάται από το αν θα θεωρηθεί παράφρων ή όχι. Αν θεωρηθεί ψυχικά υγιής μπορεί να αντιμετωπίσει έως και 21 έτη κάθειρξη. Αν θεωρηθεί παράφρων θα κλειστεί σε ψυχιατρικό ίδρυμα.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν είναι παράφρων και τονίζει ότι η πράξη του είχε ιδεολογικά κίνητρα.