Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο για τις εκλογές στην Ελλάδα

Μας το έστειλε το onlycy.com..... Ευχαριστούμε πολύ
Η περικοπή ενός από τα 5.2 δις ευρώ που θα διδόταν ως βοήθεια προς την Ελλάδα, αλλά και η εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο κυριαρχούν
στα σημερινά δημοσίευμα του τουρκικού Τύπου, που εξακολουθεί να δείχνει ενδιαφέρον και για τις εξελίξεις που αφορούν τη Χρυσή Αυγή.

Η Σταρ γράφει ότι οι περικοπές έγιναν λόγω των δηλώσεων του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για τη μη αποδοχή των εφαρμογών της Τρόϊκα. Η Μπουγκιούν σημειώνει ότι σε περίπτωση που δεν επιδειχθεί η απαιτούμενη εφαρμογή στους όρους, δεν θα γίνουν οι υπόλοιπες πληρωμές.

Η Γενί Σαφάκ, με τίτλο «Τώρα έφθασε η σειρά σε εκείνον», γράφει ότι χθες ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας έδωσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος συναντήθηκε χθες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς και αναμένεται η συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΕ. Εάν δεν ευοδωθούν οι προσπάθειες του κ. Βενιζέλου, προστίθεται, τότε η Ελλάδα πάει για νέες εκλογές.

Η Σαμπάχ, με τίτλο «Η Ελληνική Αστυνομία δεν θέλει να προστατέψει τους φασίστες βουλευτές», σε ανταπόκριση του Στέλιου Μπερμπεράκη γράφει ότι οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποτελούν νέο μπελά, αναφέροντας ότι αρμόδιοι της Ασφάλειας δήλωσαν πως δεν είναι ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι αναγκάζονται τώρα να προστατεύσουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής που κάποτε τα είχαν υπό στενή παρακολούθηση για τις φασιστικές τους δραστηριότητες. Στο μεταξύ, ο Ελληνας Πρόεδρος, Κάρολος Παπούλιας, αναζητεί τρόπο να μην καλέσει τον Πρόεδρο της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο στη σύνοδο που θα πραγματοποιήσει το Σαββατοκύριακο με τους αρχηγούς των κομμάτων.

Η Χαμπερτούρκ, με τίτλο «Οι ρατσιστές στην Ελλάδα έδειξαν τα δόντια τους», γράφει ότι μέλος της Χρυσής Αυγής επιβιβάστηκε σε λεωφορείο για έλεγχο εισιτηρίων και απευθυνόμενος σε δύο πολίτες από το Μπαγκλαντές τους είπε «Σηκωθείτε στο πόδι. Εδώ είναι Ελλάδα».

Ορισμένοι επιβάτες αντέδρασαν σε αυτήν τη συμπεριφορά και τότε ο ελεγκτής κατέβασε στην επόμενη στάση τόσο τους δύο αλλοδαπούς, όσο και τις δύο γυναίκες που είχαν παρέμβει. Ο ελεγκτής για τον οποίο διαμαρτυρήθηκαν οι δύο γυναίκες στην Αστυνομία φέρεται να είπε «Εγω είμαι χρυσαυγίτης, είμαι φασίστας και κάνω ότι θέλω».

Από την άλλη ο χρυσαυγίτης Ευστάθιος Μπουκούρας που εξελέγη Βουλευτής στη Νεμέα φέρεται να τηλεφώνησε στο Δήμαρχο της πόλης, Ευάγγελο Ανδριανάκο και να του είπε ότι θα γίνει ο εφιάλτης του. Αλλη ομάδα χρυσαυγιτών επιτέθηκε στο δημοσιογράφο του Σκάϊ Κωνσταντίνο Μπογδάνο με σιδερολοστούς.

Η Ζαμάν δημοσιεύει ανταπόκριση του Χασάν Χατζί από την Ελλάδα με τον τίτλο «Οι Τούρκοι Βουλευτές που εξελέγησαν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο διαμαρτύρονται για ρατσισμό» και γράφει ότι ανησυχεί τη μουσουλμανική μειονότητα στη Δυτική Θράκη το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή μπήκε με 21 βουλευτές στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Η Μιλλιέτ, σε ανταπόκριση του Τάκη Μπερμπεράκη με τίτλο «Κόκκινη κάρτα από το Παρίσι στον Τσίπρα», γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ραντεβού με το νέο Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ για πολιτική υποστήριξη, αλλά οι συνεργάτες του κ. Ολάντ είπαν ότι ο Γάλλος Πρόεδρος συναντάται μόνο με πολιτικούς που έχουν επίσημο τίτλο και έτσι ναυάγησε η ελπίδα του κ. Τσίπρα για διεθνή υποστήριξη.