Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Θ.Παπαγεωργίου: Δημοπρατείται το έργο Αποχέτευση Μακρυγιάλου

Μας το έστειλε ο Θανάσης Παπαγεωργίου..... Ευχαριστούμε πολύ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

Κατερίνη 11 Απριλίου 2012

Αποχέτευση Μακρυγιάλου: Υπογράφτηκε η προέγκριση δημοπράτησης του έργου

Στην τελική ευθεία για την δημοπράτηση και κατασκευή του μπαίνει πλέον ένα έργο πνοής, μείζονος περιβαλλοντικής και αναπτυξιακής σημασίας που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της
ποιότητας ζωής των κατοίκων του Μακρυγιάλου και θα δώσει νέα αναπτυξιακή προοπτική στην περιοχή.

Όπως ενημέρωσε τον Βουλευτή Πιερίας κ. Θανάση Παπαγεωργίου, ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ανδρέας Ανδρεαδάκης, υπέγραψε την Μ. Τετάρτη 11-4-2012 την προέγκριση δημοπράτησης του έργου «Αποχέτευση Μακρυγιάλου» προϋπολογισμού 8.116.291,66 ευρώ.

Το έργο αφορά στην κατασκευή εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης μήκους 21 χιλιομέτρων αλλά και εξωτερικού δικτύου αποχέτευσης μήκους 11 χιλιομέτρων στον οικισμό Μακρυγιάλου με την κατασκευή και τεσσάρων νέων αντλιοστασίων.
Με την κατασκευή του έργου αναμένεται να αναβαθμιστεί περιβαλλοντικά και αισθητικά  η  περιοχή, καθώς θα ελαττωθεί η ρύπανση τόσο του εδάφους όσο και των επιφανειακών κι υπόγειων υδάτων.
Από το έργο θα ωφεληθούν τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι του Μακρυγιάλου όσο και ο μεγάλος αριθμός των επισκεπτών και τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή κάθε χρόνο.

Ο κ. Παπαγεωργίου μετά την ενημέρωση από τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων για την υπογραφή της προέγκρισης του έργου δήλωσε:
«Ένα ακόμη σημαντικό έργο υποδομής και υψηλής περιβαλλοντικής αξίας, ξεκινά σύντομα στην Πιερία. Η προσπάθεια να εξασφαλίσουμε την χρηματοδότηση βασικών έργων υποδομής που έχει ανάγκη η Πιερία είναι συνεχής. Το συγκεκριμένο έργο θα αλλάξει τα δεδομένα του Μακρυγιάλου και θα συμβάλει με την περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση της περιοχής, καθοριστικά  στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της».