Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

29 εκ.για Μουδανιά-Ποτίδαια

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ύψους 29 εκατ. Ευρώ για τη κατασκευή του έργου «Κάθετος Άξονας Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκη-Ν. Μουδανιά-Ποτίδαια: Βελτίωση - διαπλάτυνση
τμήματος Ν. Μουδανιά-Ποτίδαια» , με την ένταξή του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ενίσχυση Προσπελασιμότητας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. 
Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά την βελτίωση-διαπλάτυνση της οδού Ν. Μουδανιών–Ποτίδαιας, σε μήκος 4,2 περίπου χιλιομέτρων με σκοπό τη μετατροπή της υφιστάμενης δίϊχνης οδού σε τετράϊχνη, με δύο διαχωρισμένους κλάδους κυκλοφορίας και δυο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κλάδο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. 

Αντικείμενο του έργου επίσης αποτελεί κατασκευή του παράπλευρου οδικού δικτύου σε συνολικό μήκος 10 χλμ περίπου , η ολοκλήρωση του ανισόπεδου Κόμβου ο οποίος θα συνδέσει τους παράπλευρους δρόμους μεταξύ τους και με την κύρια αρτηρία, καθώς και η κατασκευή και διαμόρφωση τοπικών και βοηθητικών δρόμων και των αναγκαίων συνδετηρίων τμημάτων με τρόπο ώστε να αποκατασταθούν οι προσβάσεις των παροδίων .

Η προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου κατασκευής του έργου θα δημοσιευτεί στις αρχές του επόμενου μήνα .
Η διάρκεια κατασκευής του έργου είναι 36 μήνες από την υπογραφή της Σύμβασης. 




http://www.rthess.gr/