Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Βενιζέλος vs Τσίπρα: Είστε εκτελωνιστές συμφερόντων! /είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα!

Άγρια αντιπαράθεση στη Βουλή

"Εξ ονόματος τίνος ομιλεί; Δεν είναι η πρώτη φορά που μου δημιουργείται η εντύπωση ότι
εξυπηρετούνται συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα μέσω κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων", δήλωσε πριν λίγα λεπτά στη Βουλή ο υπουργός των Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος επικρίνοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ότι εξυπηρετεί συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

"Είστε εκτελωνιστές συμφερόντων", κατήγγειλε τον κ. Τσίπρα ο κ. Βενιζέλος. "Εξ ονόματος τίνος ομιλεί;", συνέχισε ο υπουργός των Οικονομικών απευθυνόμενος στην εθνική αντιπροσωπεία. "Δεν είναι η πρώτη φορά που μου δημιουργείται η εντύπωση ότι εξυπηρετούνται συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα μέσω κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων", επισήμανε ο κ. Βενιζέλος. 
  
Οταν έλαβε το λόγο ο κ. Τσίπρας για να ανταπαντήσει στον κ. Βενιζέλο, η αντιπαράθεση των δύο αντρών βγήκε εκτός ορίων.
"Το όραμά σας είναι να συγκυβερνήσετε με τον κ. Αντώνη Σαμαρά, θέλετε να είστε στη θέση του υπάρχου", κατηγόρησε τον υπουργό των Οικονομικών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.  

"Σε άλλες συνθήκες και αν δεν είχα την αίσθηση ότι βρίσκεστε εσείς ο ίδιος σε έκρυθμη κατάσταση, θα έλεγα την παροιμία που έρχεται στο στο νου του ελληνικού λαού: είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα!", τόνισε ο κ. Τσίπρας.

"Ευθέως σας λέμε ότι παίζετε διαιτητικό ρόλο", εσείς στηρίζετε τη διαπλοκή, "δεν παντρευτήκαμε εμείς τη διαπλοκή", συνέχισε ο πρόεδρος του Συνασπισμού.  


"Ποια θα είναι η κοινωνική πραγματικότητα στη χώρα το 2020; Πως θα δανείζεται η χώρα από τις αγορές το 2020 με χρέος στο 120% του ΑΕΠ όταν το χρέος όταν η χώρα μπήκε στα μνημόνια ήταν 115% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος και η χώρα δεν μπορούσε να εξασφαλίσει διεθνή δανεισμό;", αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας και εκτίμησε: "έρχεται λαίλαπα το καλοκαίρι".  
 
"Να πείτε στους τραπεζίτες ότι το πάρτι τελείωσε", συνέχισε ο κ. Τσίπρας για να υπογραμμίσει: "Ποια πατρίδα σώζεται; Αυτή που δεν θα χει ο λαός της να ζει με αξιοπρέπεια;"
 
"Αν η Goldman Sachs ήταν ασφαλιστικό ταμείο θα την κουρεύατε...", συνέχισε την επίθεση στον υπουργό των Οικονομικών ο αρχηγός του Συνασπισμού.
 
Ανταπαντώντας, ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως "είναι βαθύτερη η πεποίθηση που έχετε να οδηγηθεί η χώρα στη χρεοκοπία, στη δραχμή, στην πλήρη συντριβή για να οργανώσετε εσείς την δική σας πολιτική παρουσία μέσα από την συντριβή!".
 
Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα τόνισε ότι "όταν μιλάτε για διαπλοκή να ξέρετε ότι ασκείται και απ' αυτούς που δημιουργούν εντυπώσεις μέσω της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου".

Ο υπουργός των Οικονομικών κατηγόρησε τον πρόεδρο του Συνασπισμού ότι "με τα ασφαλιστικά ταμεία που δεν συμμετείχαν στο κούρεμα συνετελέσθη μια πολιτικοσυνδικαλιστική αθλιότητα. Κόμματα, μεταξύ των οποίων και ο ΣΥΡΙΖΑ, άσκησαν πιέσεις να ληφθούν αποφάσεις βλαπτικές για τα ταμεία και το έθνος". 




http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=182089