Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Βενιζέλος: Δε μας ενδιαφέρουν τα CDS


Βενιζέλος: Δε μας ενδιαφέρουν τα CDS – Διακυβεύονται λιγότερα από 5 δισ. ευρώ – «Όχι» σε νομοθετική ρύθμιση για τα δάνεια που έχουν λάβει ιδιώτες και
επιχειρηματίες – Στόχος η πρωτιά στις εκλογές



Δεν μας αφορά το τι θα γίνει από ενδεχόμενη ενεργοποίηση των CDS καθώς το ποσό που διακυβεύεται είναι μικρότερο των 5 δισ. ευρώ, ποσό, το οποίο ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε από το βήμα της Βουλής «ελάχιστο» για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, ενώ τόνισε ότι «δεν θα πληρωθούν στο άρτιο όσοι δεν μετείχαν στο PSI».
Στην συνέχεια έδωσε τα στοιχεία από τα αποτελέσματα του PSI και τόνισε ότι «δεν πρόκειται απλά για μια αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους, αλλά και για ψήφο εμπιστοσύνης στο δυναμισμό της ελληνικής οικονομίας.
Στην συνέχεια, ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για τα δάνεια που έχουν λάβει ιδιώτες και επιχειρηματίες.
Πρόσθεσε δε ότι «έχουν εκδοθεί διοικητικές πράξεις για τους δημόσιους υπαλλήλους ώστε να μειωθεί στα 3/10 ο μισθός που παρακρατείται από το Παρακαταθηκών για στεγαστικά δάνεια. Το ποσό που κρατείται δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 4/10 του μηνιαίου οικογενειακού εισοδήματος».
Για τους υπόλοιπους πολίτες ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το υπουργείο συνεργάζεται με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών ώστε να λειτουργεί μηχανισμός διακανονισμού των δανείων και πρόσθεσε ότι έως σήμερα έχουν ρυθμιστεί 750.000 δάνεια.
Τέλος, σχετικά με τις εκλογές, ο κ. Βενιζέλος αρνήθηκε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς ότι το ΠΑΣΟΚ στοχεύει σε μετεκλογική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία και μάλιστα σημείωσε ότι γνωρίζει τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, ωστόσο πρόσθεσε ότι «διεκδικούμε να επιβεβαιώσει το ΠΑΣΟΚ τη θέση που του ανήκει και αυτή είναι η πρώτη».

www.bankingnews.gr


Δια χειρός cristina