Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Συμμετοχή στο PSI δηλώνουν 30 μεγάλοι κάτοχοι ελληνικού χρέους


ellada psi 300x180 Συμμετοχή στο PSI δηλώνουν 30 μεγάλοι κάτοχοι ελληνικού χρέους
Τριάντα μεγάλοι κάτοχοι ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, δήλωσαν την Τετάρτη ότι θα συμμετάσχουν στην ανταλλαγής χρέους της Ελλάδας, αυξάνοντας τις πιθανότητες να προχωρήσει η
συμφωνία για το PSI.

Οι συγκεκριμένοι ομολογιούχοι αντιπροσωπεύουν το 39,3% του ελληνικού χρέους που έχει επιλεγεί για ανταλλαγή  81 δισεκατομμύρια ευρώ.

Από τους 30 μεγάλους κατόχους ελληνικού χρέους, οι 12 είναι μέλη της διοικούσας επιτροπής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), το οποίο είχε δηλώσει την περασμένη Δευτέρα ότι θα συμμετάσχει στην ανταλλαγή του χρέους.

Αποτυχία της Ελλάδας να πετύχει συμφωνία με τους πιστωτές της από τον ιδιωτικό τομέα θα θέσει σε κίνδυνο το πακέτο διάσωσης που συμφωνήθηκε τον περασμένο μήνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με το ενδεχόμενο να υπάρξει μια ανεξέλεγκτη ελληνική χρεοκοπία.

Για να προχωρήσει η συμφωνία, η Ελλάδα θα πρέπει να εξασφαλίσει τη συμμετοχή πέρα του 50% των κατόχων ελληνικού χρέους ύψους 177 δισ. ευρώ που εκδόθηκε βάσει της ελληνικής νομοθεσίας και τα δύο τρίτα αυτών να αποδεχτούν τη συμφωνία, η οποία θα μειώσει την αξία των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν κατά περίπου 74%.


http://www.onlycy.com/