Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Υποδέχθηκαν τον Σόιμπλε με μάσκες γουρουνιών

Με αποδοκιμασίες υποδέχθηκαν οι Ιταλοί φοιτητές του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου (EUI) το βράδυ της Τετάρτης τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας,
Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ιταλία και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι.

Στη διάρκεια της ομιλίας του δεκάδες φοιτητές φόρεσαν μάσκες γουρουνιών και ύψωσαν πανό με το σύνθημα: «Είμαστε όλοι P.I.G.S (γουρούνια)», από τα αρχικά των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας, της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Ελλάδας και της Ισπανίας.
Οι φοιτητές άρχισαν να φωνάζουν «Η Ευρώπη δεν πωλείται» και ανάρτησαν και δεύτερο πανό που έγραφε «Τέλος στην λιτότητα».
Αποδοκιμάστηκε ο Σόιμπλε
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εξοργίστηκε με την διαμαρτυρία των φοιτητών και φέρεται να είπε ότι «δεν μου αρέσει η λέξη PIGS, επειδή μπορεί να σχετιστεί με δυσάρεστα πράγματα. Ποιοι είναι οι PIGS; Δεν μου αρέσει αυτό».
Φυσικά δεν παρέλειψε για μία ακόμη φορά να επιτεθεί στην Ελλάδα και να πει ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας προέρχονται από το εσωτερικό και την ελληνική κοινωνία και όχι από το εξωτερικό.
Αποδοκιμάστηκε ο Σόιμπλε
«Εάν δεν επιτύχουμε να σώσουμε το χρηματοπιστωτικό σύστημα στην Ελλάδα, αυτό θα ήταν καταστροφή για τον ελληνικό λαό. Η καταστροφή είχε πλησιάσει πολύ το 2008. Θα είμαστε ίσως στην ίδια κατάσταση (της εποχής εκείνης) αν δεν είχαμε πάρει τα πράγματα στα χέρια μας» σημείωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και συνέχισε: «Αναρωτιέται κανείς τι θα είχε γίνει αν η Ελλάδα δεν είχε πάρει την απόφαση να ενταχθεί στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, η Αθήνα το ήθελε και ότι αυτό επέτρεψε τη μείωση των επιτοκίων στη χώρα. Όλοι γνωρίζουν ότι οι πραγματικές αιτίες των προβλημάτων της Ελλάδας και των Ελλήνων προέρχονται από την Ελλάδα και την ελληνική κοινωνία, και όχι από το εξωτερικό».
Αποδοκιμάστηκε ο Σόιμπλε


(ΠΗΓΗ: real.gr)