Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Με αγωγή απάντησε στην "Bild" ο Τσίπρας



Με αγωγή απάντησε στην  Bild  ο Τσίπρας
Αγωγή κατά της γερμανικής "Bild" κατέθεσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή δημοσιεύμα της εφημερίδας στο φύλλο της 16ης Φεβρουαρίου, το
οποίο αναπαράχθηκε και στην ηλεκτρονική της έκδοση.
Ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει ότι το περιεχόμενο του εν λόγω δημοσιεύματος ήταν "άκρως συκοφαντικό" προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο προσωπικά, καθώς "συνιστά ευθεία και κατάφωρη προσβολή" της προσωπικότητάς του, και ζητά 1 εκατ. ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για αποκατάσταση της ηθικής βλάβης.
Το επίμαχο δημοσίευμα είχε τον "προκλητικό και, εν πολλοίς, εμπρηστικό" κατά τον κ. Τσίπρα τίτλο "Κομμουνιστές, αντισημίτες, ημι-εγκληματίες: Θα κυβερνήσουν σύντομα την Ελλάδα αυτοί οι ακραίοι;" και συνιστά κατά τον ίδιο "ευθεία παράβαση του καθήκοντος αληθείας και αντικειμενικής αποτύπωσης των γεγονότων και των απόψεων και κατά κατάφωρη παραβίαση των διεθνώς κατοχυρωμένων κανόνων και αρχών της δημοσιογραφικής δεοντολογίας".
"Με το επίδικο κείμενο-λιβελογράφημα επιχειρείται στοχευμένη επίθεση εναντίον τόσο εμού όσο και ΣΥΡΙΖΑ. Το δημοσίευμα συνιστά επιπλέον απροκάλυπτη απόπειρα παρέμβασης στα εσωτερικά της χώρας, με την άσκηση εκβιαστικής πίεσης προς τους Έλληνες πολίτες να ψηφίσουν τα δύο 'μεγάλα' κόμματα υπό την απειλή ότι, διαφορετικά, θα…κλείσουν οι στρόφιγγες της συμφωνηθείσης οικονομικής 'βοήθειας' " σημειώνεται στο κείμενο της αγωγής.
Και προστίθεται: "Οι παρατιθέμενες και κατωτέρω άκρως συκοφαντικές διατυπώσεις του επίμαχου δημοσιεύματος αποσκοπούν στην ποινικοποίηση και δαιμονοποίηση της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζοντας εμένα ως πρόεδρό του ως 'ακραίο', 'αμφιλεγόμενης φήμης', 'ημι-εγκληματία', που 'στηρίζει ανοιχτά τους βίαιους αναρχικούς και κατηγορείται ότι είναι μέλος τους και χρηματοδοτεί τις ομάδες τους που έκαψαν 40 σπίτια στην Αθήνα!' ".