Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ιστορική πρόκριση για το ΑΠΟΕΛ στους 8!!!!

Το ΑΠΟΕΛ συνεχίζει τα θαύματα! Στην εμφάνιση της ιστορίας του με ήρωες τους Χιώτη (έπιασε 2 πέναλτι) και Μαντούκα (σκορερ) προκρίθηκε στα στα πέναλτι της Λυών (1-0 κ.α) και βρίσκεται στις 8
καλύτερες ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ!



To ΓΣΠ κατάμεστο, ρεκόρ προσέλευσης και το ΑΠΟΕΛ δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερο ξεκίνημα... Οι Κύπριοι στην πρώτη φάση που βρήκαν κενό χώρο δεν έχασαν την ευκαιρία και στο 9' ο Μαντούκα έβαλε... φωτιά στο ΓΣΠ. Ατομική ενέργεια του Χαραλαμπίδη, αδράνεια της άμυνας των Γάλλων και ο Βραζιλιάνος με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ. Οι Γάλλοι προσπάθησαν να ανεβάσουν τον ρυθμό, ωστόσο η καλοστημένη άμυνα των Κύπριων δεν τους άφηνε περιθώρια να απειλήσουν.
Έτσι, η πρώτη τους καλή φάση ήρθε από στημένο, ωστόσο στο 25' ο Χιώτης έδιωξε εντυπωσιακά την εκτέλεση φάουλ του Έντερσον. Ο Χαραλαμπίδης με τον Σολάρι έκαναν καλή δουλειά και οι «γαλαζοκίτρινοι» όποτε έβρισκαν ελεύθερους χώρους έβγαιναν γρήγορα μπροστά.
Οι φιλοξενούμενοι με ατομικές ενέργειες προσπαθούσαν να απειλήσουν, όμως η κεφαλιά του Έντερσον στο 39' δεν βρήκε στόχο... Ο τελευταίος λόγος ανήκε στους Κύπριους, ωστόσο το καλό πλασέ του Σολάρι έδιωξε ο Λιορίς.

Το ΑΠΟΕΛ μπήκε ξανά δυνατά στο ματς, πίεσε τη Λυών και στο 56' έχασε μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσει,  ο Σισοκό στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Οι Γάλλοι πήραν τον έλεγχο, πίεσαν τους Κύπριους, ωστόσο είχαν και... κακές επιστροφές. Οι γηπεδούχοι στις αντεπιθέσεις απείλησαν, Χαραλαμπίδης και Σολάρι όμως δεν βρήκαν στόχο.
Μετά το 70' ο ρυθμός του ΑΠΟΕΛ έπεσε, η Λυών είχε περισσότερα αποθέματα και πίεζε, με τον Λόπεζ στο 72' να νικιέται από τον Χιώτη. Ο Γκομίς μπήκε στο ματς, οι Γάλλοι έγιναν πιο επιθετικοί, ωστόσο δεν μπορούσαν να φτάσουν με επιτυχία στην τελική προσπάθεια. Οι Κύπριοι χωρίς την φρεσκάδα του α' μέρους, αλλά με πάθος και ψυχή κράτησαν το μηδέν και οδήγησαν την αναμέτρηση στην παράταση...
Κράτησε στην παράταση
Η κούραση ήταν στο ΑΠΟΕΛ, ωστόσο και η ψυχή ήταν Κυπριακή, με τους Γάλλους να προσπαθούν, αλλά να μην μπορούν... Ο Λακαζέτ μπήκε στο ματς, η Λυών έγινε φουλ επιθετική, ωστόσο απειλούσε μόνο από στημένα. Τα φάουλ έξω από την περιοχή ήταν πηγή κινδύνου για τους γηπεδούχους, χωρίς πάντως να κινδυνεύσουν. Το τέταρτο κύλησε χωρίς τη μεγάλη φάση, ο Χιώτης ήταν σωστά τοποθετημένος όποτε χρειάστηκε και πήγε το ματς στο β' μέρος με το 1-0 υπέρ της ομάδας του.
Η κούραση ήταν εμφανής στα πόδια των Κύπριων, όμως ο κόσμος στήριξε την ομάδα και αν ο Αϊλτον είχε καθαρό μυαλό, τότε θα μιλάγαμε για πρόκριση. Η Λυών πίεσε, έβαλε τους γηπεδούχους στα καρέ τους, ωστόσο δεν πέτυχε κάτι, παρά το γεγονός πως ο Μαντούκα στο 115' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη.

Συγκλονιστικός Χιώτης

Ο Χιώτης έστειλε το ΑΠΟΕΛ στους «8» με τον Έλληνα πορτιέρο να κάνει συγκλονιστικό ματς να... ψαρεύει δυο φορές Λακαζέτ και Μπαστός και να δίνει το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Απόλυτα ψύχραιμοι οι Κύπριοι, σκόραραν σε όλα τα πέναλτι, ενώ ο Χιώτης έβγαλε τα δυο πέναλτι των Λακαζέτ, Μπαστός
Η διαδικασία

0-1 Ευστοχεί ο Κάλστρομ
1-1 Ισοφαρίζει ο Αϊλτον
1-2 Ευστοχεί ο Λισάντρο
2-2 Ισοφαρίζει ο Μοράις
2-3 Ο Γκομίς θα βάλει τη Λυών μπροστά
3-3 Ισοφαρίζει ο Αλεξάνδρου
3-3 Ο Χιώτης ψαρεύει τον Λακαζέτ και αποκρούει
4-3 Δίνει προβάδισμα ο Τρισχόφσκι
4-3 Ο Χιώτης αποκρούει και το πέναλτι του Μπαστός και στέλνει το ΑΠΟΕΛ στους «8»