Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΟΥ: Επιστολή για το Διεθνές Συνέδριο του Ολύμπου


-        Η Βουλευτής Πιερίας ζητά την συμμετοχή και της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης καθώς και την διήμερη διάρκεια των εργασιών
Η Βουλευτής Πιερίας κα Μαρία Μίχου με αφορμή την πρωτοβουλία της κας Α. Γκερέκου για
διεξαγωγή Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα τον Όλυμπο απέστειλε επιστολή τόσο στην ίδια όσο και στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Φ. Πετσάλνικο και τον Γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ κ. Β. Εξάρχο Βουλευτή Λάρισας, στην οποία επισημαίνει τα ακόλουθα:
Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια πολύ θετική πρωτοβουλία την οποία θέλω να χαιρετήσω.
Ο Όλυμπος αποτελεί ένα σύμβολο πολιτισμού και φυσικής ομορφιάς όχι μόνο για την χώρα μας, αλλά και για ολόκληρο τον πλανήτη. Αποτελεί, λοιπόν, χρέος όλων μας η προστασία και ανάδειξή του κάτι το οποίο κατά κοινή ομολογία δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα στον βαθμό που θα έπρεπε.
Σε αυτή την κατεύθυνση και με αφορμή την πρωτοβουλία των συναδέλφων βουλευτών θέλω να επισημάνω τα ακόλουθα:
-        Λόγω της σημασίας αλλά και του ευρύτερου ενδιαφέροντος για ένα τόσο σημαντικό γεγονός, θα πρέπει η διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου να είναι τουλάχιστον διήμερη. Μάλιστα, προτείνω οι εργασίες να πραγματοποιηθούν και στις δύο πλευρές του Ολύμπου (Π.Ε. Πιερίας – Π.Ε. Λάρισας).
-        Σε αυτή την προσπάθεια πρέπει κατά τη γνώμη μου να έχουν ενεργό ρόλο όχι μόνο οι Περιφέρειες αλλά και οι Δήμοι, κάτι το οποίο έγινε και στις δύο συνεδριάσεις της Υποεπιτροπής Ορεινών και Νησιωτικών Περιοχών της Βουλής.
Είμαι στην διάθεσή σας για περαιτέρω συνεργασία.