Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Θ.Παπαγεωργίου: Καθυστερεί η λειτουργία του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης


Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ
Κατερίνη  21 Μαρτίου 2012

Μετά την ανύψωση του κρηπιδώματος μπροστά στο κτίριο των επιβατών θα δοθεί σε λειτουργία ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Κατερίνης σύμφωνα με απάντηση του
Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε ερώτηση του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Θανάση Παπαγεωργίου

Όπως απαντά ο κ. Βορίδης στον κ. Παπαγεωργίου, το έργο «Ανακαίνιση του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης» έχει ολοκληρωθεί και έχει παραληφθεί διοικητικά προς χρήση από τον Ο.Σ.Ε. από τις 21 Ιουλίου 2011. Η υπόγεια διάβαση πεζών του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης είναι ολοκληρωμένη από κάθε άποψη και λειτουργεί, αφ’ ετέρου δε το έργο (σιδηροδρομικές γραμμές, αποβάθρες, συστήματα τηλεδιοίκησης, σηματοδότηση κλπ) είναι περαιωμένο.
Παρ’ όλα αυτά, για καθαρά λειτουργικούς λόγους και για την ασφάλεια του επιβατικού κοινού κρίθηκε σκόπιμο να ανυψωθεί μέρος του κρηπιδώματος του κτιρίου επιβατών. Ήδη έχει δρομολογηθεί η διεξαγωγή μειοδοτικού διαγωνισμού και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δοθεί σε λειτουργία και το ως άνω κρηπίδωμα.

Αυτή είναι η δεύτερη ερώτηση του κ. Παπαγεωργίου προς το αρμόδιο Υπουργείο για την λειτουργία του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης. Στην απάντηση της πρώτης ερώτησης (8-8-2010) υπήρχε διαβεβαίωση πως ο Σταθμός θα λειτουργήσει στο τέλος του 2010. Τώρα μετά την υποβολή της δεύτερης ερώτησης (9-1-2012) η απάντηση του Υπουργείου τοποθετεί την λειτουργία του Σταθμού μετά την ολοκλήρωση του έργου ανύψωσης του κρηπιδώματος μπροστά στο κτίριο του Σταθμού.

Ο κ. Παπαγεωργίου δήλωσε μετά την απάντηση που πήρε από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών  και Δικτύων:
«Ένα πολύ σημαντικό έργο που διαμορφώνει νέες συνθήκες στη σιδηροδρομική σύνδεσή της Κατερίνης και συμβάλει ουσιαστικά στην ασφαλή και άνετη κίνηση των επιβατών παραμένει εκτός λειτουργίας εδώ και δύο χρόνια. Η νέα απάντηση του αρμόδιου Υπουργού μεταφέρει την έναρξη λειτουργίας του ανακαινισμένου Σιδηροδρομικού Σταθμού μετά την ολοκλήρωση πρόσθετων έργων των οποίων η ανάγκη κατασκευής τους φαίνεται πως προέκυψε μετά την ολοκλήρωση του έργου ανακατασκευής και ανάπλασης του Σιδηροδρομικού Σταθμού.
Ελπίζω και θα συνεχίσω τις παρεμβάσεις μου για να ολοκληρωθούν γρήγορα αυτά τα έργα, κυρίως πριν την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου, ώστε οι Πιεριείς και οι επισκέπτες της Πιερίας να ωφεληθούν από ένα σύγχρονο έργο από την άνεση και την ασφάλεια που παρέχει».